Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Полова система » Мастопатия

Мастопатията не е съдба

* Стара народна рецепта с репейно масло помага при овладяването на това женско заболяване

Преди години ми се наложи дълго време да работя в Онкологичния център в Песочна. Това доста тъжно място е познато в цялата страна /става дума за Русия – бел. ред./ - цяло медицинско градче, разположено сред стара гора-парк. То събира под покрива си хора, в живота на които като страшна присъда стои диагнозата “рак”. Само че тази диагноза не винаги се потвърждава: видът на тумора често може да се установи само след като се направи тъй нареченият експрес-анализ, който се взима от засегнатите тъкани в хода на операция. Но всеки тумор, независимо от това дали е злокачествен или не, става за човека източник на постоянни тревоги и болести.

Повече от половин година провеждах сеанси по психотерапия и психотренинг в Катедрата по млечни жлези в Онкологичния център. Между предварителните диагнози често се срещаше мастопатията.

Мастопатията все още не е рак, но е, тъй да се каже, гранично, предраково състояние,

когато ситуацията може да се обърне в по-добра или в по-лоша посока. В такива случаи за болните най-страшно е бездействието, неспособността да се предприеме нещо, за да се избегне най-лошото.

При мастопатията лекарите най-често предлагат на жената да чака, за да се види как ще се развие болестта – дали ще се развият дребните, фактически неопасни туморни възелчета в един голям тумор /тогава операцията е единственият изход от положението/ или пък не /тогава може да се мине и без операция/. И нещастните жени със седмици, а понякога и месеци, обречено чакат присъдата си. Не е трудно да се досетим, че към края на това очакване, дори вече независимо от крайната диагноза, състоянието на психиката им е доста тежко.

Много скоро разбрах, че единственото, което мога да направя за тях, е да им дам надежда, да ги накарам да работят върху здравето си, да се борят. За тази цел прибегнах до тетрадката с рецепти, останала от дядо ми. Преди това никога не съм се опитвала да лекувам мастопатия, но рецептата беше извънредно проста, а по-зле на моите пациентки едва ли можеше да стане – в това бях съвършено сигурна. И след като се посъветвах с главния лекар и получих съгласието му,

пристъпих към лечение на 12 жени с репейно масло.

При мастопатия се използва следната рецепта:

100 г сух корен от репей се смила в кафемелачка, залива се с 300 г слънчогледово масло, престоява 10 дни на тъмно

Мажат се зърната на гърдите.

След лечението осем жени бяха изписани от Центъра без операция. Четири бяха оперирани и окончателната им диагноза бе “поликистоза”, което според критериите на Центъра е абсолютно дребно нещо, сполука като в приказките.

Много от тези жени и досега ми се обаждат по телефона и ми пишат писма – и до ден днешен всичко при тях е наред.

А след година и самата аз усетих характерната болка в гърдите /ненапразно казват, че мастопатията е участ при 85 на сто от жените/. Тогава изобщо не се замислих и веднага започнах да използвам старата рецепта, като основателно предполагах, че болестта трябва да се лекува в самото начало. Не съм стигала до болница, нещо повече – дори не потърсих помощта на специалисти. Наистина признаците на мастопатията ме безпокоят по веднъж през 2-3 години, но аз веднага повтарям курса на лечението и болестта отстъпва.

Наталия ПЕРЕДРИГИНА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Мастопатия“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.