Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Какво е болестта?

Болестта и ролята на ума

Болестта и ролята на ума

* Само от състоянието на ума зависи дали човек ще бъде погълнат от болестта или тя веднага ще бъде отхвърлена

Разбира се, умът и тялото са свързани помежду си. Нещо повече, не само са свързани, но са свързани по най-тесен начин, така са свързани, че често именно състоянието на ума е главната причина за заболяването на тялото. Или поне е една от главните причини. Това е дало основаниe на големия индийски философ и йога Шри Ауробиндо да каже: „Болестта често се протака и завършва със смърт, даже ако е било възможно тя да бъде избегната. И това става, защото умът на болния е погълнат от болестта на тялото и я поддържа.“

А какво ще стане, ако тялото не е наред?

Всичко зависи от самия човек. Някои и при най-малък недъг изпадат в паника; други даже при тежко заболяване съхраняват ясен ум. Противоположният случай – когато умът не наред, а тялото си остава здраво – се среща рядко, той не е изключен, но се среща много по-рядко, защото физическото състояние на човека, в по-голяма степен зависи от състоянието на неговия ум.

Умът е господарят на физическото същество, а то е верен и послушен слуга.

Ала умът в тази своя роля не намира у човека достойно приложение, по-скоро се случва обратното – той се използва по най-лош начин. Човек най-често използва способността на ума да създава мисловни образи, които притежават значителна сила да оказват непосредствено въздействие върху организма, именно да го направи болен, а не здрав. И действително, ако с нашето здраве нещо не е наред и настъпи дори минимално отклонение, умът ни веднага започва да рисува най-мрачните картини на всевъзможни беди и нещастия. Започва да се тормози с нескончаеми въпроси как и какво ще се случи по-нататък и по какъв начин всичко това ще завърши.

И вместо да му позволим по този начин „да си разиграва коня“, ние можем да впрегнем неговата мощ към

създаване на мисловни образи за позитивния изход.

Например да поддържаме в нашия организъм, в нашето физическо същество увереността в нашите сили, да му внушим, че случилото се е само временна неприятност и не съществува никаква сериозна опасност за нашето здраве. И всичко ще премине благополучно тъй бързо, както бързо е дошло и възникнало. Ако съумеем правилно да се настроим в тази посока, оздравяването може да се случи само след пет минути. И ако човек се научи винаги да действа по този начин, той ще достигне поразителни резултати.
И така, болестта на тялото – това е винаги външно следствие на безредието, дисхармонията във вътрешното същество на човека. И докато това вътрешно безредие не бъда отстранено, не е възможно напълно и окончателно човек да се избави от външното заболяване.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е болестта?“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2022 октомври 2022 Ноевмври 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.