Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Какво е болестта?

Откъде започва болестта

* Както древните източници, така и съвременните изследвания сочат, че причината на всяко неразположение на човека не е във физическото, а във финото му тяло

Болестта отначало започва да се проявява от нарушения в поведението, начина на мислене и постъпките - започва да страда духът на човека, неговата кармична обвивка, информационно-полевото му равнище на здраве.

После измененията се предават на интелектуално равнище, което се проявява в абсолютизиране на бездуховността, безнравственост и високомерие. По-късно започват да страдат психоемоционалното равнище, астралната енергийна обвивка, което се проявява като прекалено усещане за раздразнителност, озлобеност, тъга, униние и пр. В крайна сметка деформацията на полевите структури се предава на етерната обвивка и нарушенията, които продължително време протичат в полевите структури на финото тяло на човека, започват да се проявяват във физическото тяло под формата на болести.

Болестта идва при човека като предупреждение за неправилния начин на живот.

Тя може да се смята като изкуствено препятствие, издигнато по нашия път от Висшето Аз с цел малко да ни поспре и да ни накара да се замислим как живеем и какъв е смисълът на битието. Болестта сигнализира, че ние в нещо грешим. Инертността на материята дава на човек допълнително време за духовно самоусъвършенстване. Затова има и духовен път за изцеление, в чиято основа е хармонизирането на всички фини тела и на физическото тяло на човека. Лекарят или лечителят може само да помогне на болния, ако той помоли за това, но окончателното излекуване е възможно изключително на духовно равнище.

Възникването на заболяването има пет равнища. Това можем да го илюстрираме с пример, като движението е от следствието към причината.

Така, причината за появата на захар в урината е повишеното й равнище в кръвта – 1-во симптоматично равнище. Причината за повишаването на захарта в кръвта е нарушаването на синтеза на инсулин от задстомашната жлеза – 2-ро функционално равнище. Причината за нарушения в панкреаса може да бъде патология на отделящите жлъчка канали и на дванадесетопръстника. Това пък е следствие от нарушаването на регулиращата функция на акупунктурната система – 3-то равнище, на акупунктурната система. А нарушаването на тази функция е следствие на емоционални процеси, от изменение на състоянието на душата – 4-то равнище, на психиката.

Схемата обаче трябва да се разглежда правилно от 5-то равнище – на Духа.

Първите нарушения, които са причина на заболяването, се развиват на равнището на Духа. Ако човек не е в състояние да ги ликвидира, възниква енергиен дисбаланс в долните слоеве и като компенсаторна реакция започват да се появяват деформации на останалите йерархични равнища.

И така, на първо място се появяват енергоинформационни изменения на финоматериалните равнища, деформации на душевното състояние, които отключват веригата и резонансът се появява на телесно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е болестта?“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.