Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Животът, смъртта и прераждането

Реката на живота или как да станем сътворци на себе си

* Човешкото тяло постоянно се обновява

* Пътешествията на един атом кислород в организма

Повечето хора приемат безпрекословно, че техните тела имат определено начало и се движат неумолимо към определен край. Всеки един от нас започва живота си като една единствена клетка в утробата и ще го приключи като “прах върху прахта”. Но все пак това са вярвания на различни култури, а не абсолютни факти.

Човешкото тяло няма определено начало или край. То постоянно създава себе си – отново и отново всеки ден. Това означава, че всеки миг е вид начало и в същото време край, когато оставяме малко “прах върху прахта”. Ако през цялото време има изграждане, то никога не е късно да започнем да изграждаме телата, които искаме вместо тези, от които погрешно смятаме, че не можем да се отървем.

Всеки дъх, който поемаме е творчески акт.

Молекулите на въздуха са редки и хаотични. Ако се случи те да влязат във вашето тяло, по магически начин придобиват цел и индентичност. Би ли могло някое действие да бъде по-творческо?

Помислете какво се случва с един единствен кислороден атом, когато го вдишате. За няколко хилядни от секундата преминава през влажните, почти прозрачни мембрани на дробовете и веднага се прилепва към хемоглобина в една от вашите червени клетки. За миг се получава важна трансформация. Кръвните клетки променят цвета си от тъмносиньо-черен при страдащия от липса на кислород хемоглобин до светлочервеното на обогатения с кислород хемоглобин и един атом въздух изведнъж се превръща във вас. Той е пресякъл невидимата граница, разделяща безжизненото от живота.

За още 60 секунди същият кислороден атом ще направи пълна обиколка та тялото чрез кръвния поток /пътешествието отнема само 15 секунди, ако се упражнявате енергично/. В това време около половината от новия кислород на тялото ще излезе от кръвта, за да влезе в някоя клетка на бъбрека, бицепса, неврона или друга някоя тъкан. Кислородният атом може да стане част от щастлива мисъл чрез свързването си с невро-трансмитер. Или вместо това може да изпрати потръпване от страх през вас, присъединявайки се към молекула адреналин. Той би могъл да нахрани мозъчна клетка с глюкоза или да се пожертва на бойното поле като стане част от белите кръвни телца, изпратени да атакуват нахлуващите бактерии.

Ето как реката на живота – реката на тялото – тече с най-голяма пълноводност, интелигентност и творческа способност. Така че

нашата отговорност към себе си е също творческа.

Ние сме дошли тук, на този свят, за да се справим с проект, който е равностоен на изграждането на нова вселена всеки ден. Сътворението на себе си не е работа на установен работен ден, то е една много по-изумителна дейност. С всеки един дъх, вие излагате пет трилиона червени кръвни телца на въздуха. Всяко кръвно телце съдържа 280 милиона молекули хемоглобин. Всяка молекула хемоглобин може да поеме и пренесе осем атома кислород.

Ако мислите за всеки кислороден атом като за нов строителен блок, то с един единствен дъх ще прибавите

11000 000 000 000 000 000 000 нови “тухли”, които ще се разпределят по различни строителни площадки във вашето тяло. Всички те ще си паснат вътре във вас с идеална точност и не една нова тухла ще разруши позицията на някоя стара. Старата дава път на новата толкова безболезнено и лесно, все едно че през мястото протича река.

Единствената причина, поради която всички ние не сме идеално здрави днес е, че постоянно вземаме тези безкрайно нови тухли и ги поставяме в същите им стари улеи. Защо правим това? В крайна сметка това е въпрос на осъзнаване, на това как виждаме себе си. Ако погледнете по-отблизо вашия живот, ще разберете, че изпращате сигнали към тялото си, които повтарят същите стари вярвания, същите стари страхове и желания, същите стари навици от вчера и от по-предишния ден. Затова сте заседнали в същото старо тяло.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Животът, смъртта и прераждането“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.