Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Йога

Йога » Йога

Всичко е в нашите ръце

“Причината, създадена от някакво действие или мисъл, не поражда следствие, а се явява само един катализатор, който съдейства за проявлението на вече съществуващи във времето и пространството нови Вселени с други характеристики. Бъдейки катализатор, причината не пряко поражда следствие, а опосредствено. Създадената причина се явява край на една Вселена на кармическото виждане и начало на друга. Това означава, че всяко значимо действие, даващо тежест на причината, изменя съзнанието. Промяната в съзнанието е акт на мигновено творение на нова Вселена с нови възможности.
По този начин ние получаваме ключ за управление на собствената си съдба и собствения свят. Ние разбираме, че този ключ е в нашето собствено съзнание. Променяйки себе си отвътре, ние можем да променяме околното пространство, променяйки настоящето, бъдещето и даже миналото.

Самото действие не се явява строго определящо бъдещите причини и следствия, тъй като то само дава достъп към ново съзнание, а това означава достъп към нови кармически Вселени с нови възможности и характеристики. По този начин може да се обясни относителността на закона за причините и следствията, разликата в кармическите следствия за една и съща постъпка при различни същества.”

“Парасаттарка логика”, част ІІ

Този цитат от древен трактат дава практическо ръководство за един йогин, тръгнал по пътя на себереализацията. Йогинът, намирищ се в естествено състояние на съзерцанието “аз съм”, се освобождава от тесните ограничения на времето и пространството и придобива способността да формира време и пространство в съответствие със собственото намерение. Така той се превръща в обладател на безкраен спектър от възможности и не се подлага на въздействие на времето, пространството, причините и следствията.

Даже ако вие нещо не сте могли да уловите интелектуално, опитайте да разберете, че Учението е нужно да се опознава на по-дълбоко, интуитивно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Йога“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.