Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Йога

Йога » Йога

Всичко е в нашите ръце

“Причината, създадена от някакво действие или мисъл, не поражда следствие, а се явява само един катализатор, който съдейства за проявлението на вече съществуващи във времето и пространството нови Вселени с други характеристики. Бъдейки катализатор, причината не пряко поражда следствие, а опосредствено. Създадената причина се явява край на една Вселена на кармическото виждане и начало на друга. Това означава, че всяко значимо действие, даващо тежест на причината, изменя съзнанието. Промяната в съзнанието е акт на мигновено творение на нова Вселена с нови възможности.
По този начин ние получаваме ключ за управление на собствената си съдба и собствения свят. Ние разбираме, че този ключ е в нашето собствено съзнание. Променяйки себе си отвътре, ние можем да променяме околното пространство, променяйки настоящето, бъдещето и даже миналото.

Самото действие не се явява строго определящо бъдещите причини и следствия, тъй като то само дава достъп към ново съзнание, а това означава достъп към нови кармически Вселени с нови възможности и характеристики. По този начин може да се обясни относителността на закона за причините и следствията, разликата в кармическите следствия за една и съща постъпка при различни същества.”

“Парасаттарка логика”, част ІІ

Този цитат от древен трактат дава практическо ръководство за един йогин, тръгнал по пътя на себереализацията. Йогинът, намирищ се в естествено състояние на съзерцанието “аз съм”, се освобождава от тесните ограничения на времето и пространството и придобива способността да формира време и пространство в съответствие със собственото намерение. Така той се превръща в обладател на безкраен спектър от възможности и не се подлага на въздействие на времето, пространството, причините и следствията.

Даже ако вие нещо не сте могли да уловите интелектуално, опитайте да разберете, че Учението е нужно да се опознава на по-дълбоко, интуитивно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Йога“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 25 юни /петък/ от 19:15 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Май 2021 юни 2021 Юли 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Пости Пости
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.