Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Какво е болестта?

Истинската същност на болестта

* Човек трябва да осъзнае, че всяка болест идва отвътре

* Първата стъпка към излекуването е да се приеме болестта в любов и с любов

Нека бъде ясно, че много болести, да не кажа почти всички, съществуват на предфизическо равнище, тоест на ментално и духовно ниво. И преди някоя болест да се прояви физически, може да бъде видяна от онези, които умеят да виждат на висшите нива на живот. Всъщност в някои древни цивилизации лечителите са се занимавали главно с лечението на висшите нива, за да попречат на болестта да се прояви на физическото ниво. Днес обаче това знание е загубено и днешното човечество се бори с физическа болест на физическо ниво. Но ако можете да приемете, че причините за болестта не са изцяло физически и че в повечето случаи са предизвикани от минали преживявания, ако не в този живот, то в предишни животи, това ще ви помогне да разберете главната причина за болестта.

Първо и преди всичко да осъзнаем, че всяка болест идва отвътре. Всяка болест се причинява или от тялото, или от ума, или от духа. Вие сте причини за всичките си болести. Може да изглежда, че болестта се заражда извън тялото, но

вие се заразявате само защото й позволявате да влезе в тялото ви, защото тялото ви не е в съвършена хармония.

Дължи се или на това, че не сте се отнасяли с уважение към тялото си и не сте го поддържали в идеално състояние, така че да бъде имунизирано отвътре срещу всички болести. Или защото има някаква слабост в менталното или духовното ви тяло, която изисква болестта да дойде и да ви подложи на изпитание, за да еволюира духовното ви съзнание. Защото какво друго е болестта, ако не еволюционен урок, който подтиква човек да постигне съвършена хармония на своето тяло, ум и дух?

Очевидно физическото ви тяло, което има свое съзнание и воля, може да се разболее по собствено желание. Затова трябва да лекувате тялото си с любов. Да му обясните, че като духовно същество, което живее в него, вие не можете да осъществите съдбата си, ако не разполагате със здрав съд, в който да функционирате. Тялото трябва да е наясно с причините, поради които се опитвате да излекувате болестта и със стъпките, които предприемате за изцелението. Тялото, което уважава висшето съзнание във ваше лице, също както вие уважавате висшето съзнание, което е вашият Бог, ще откликне на проявената любов.

Тялото притежава съзнание и следователно притежава способността да приема или отхвърля болестта, да решава дали да научи урока на тази болест. Отговорността на духа, който обитава това тяло, е да донесе изцеление и да трансформира болестта.
Първата стъпка към излекуването на всяка болест е тя да се приеме. Трябва да проумеете, че болестта е дошла при вас като

част от Божествения план, като инструмент на еволюцията.

Не е нещо, срещу което трябва да се борите и да победите, което да натикате в задния двор и да не му обръщате внимание, или да го възприемете като неудобство във всекидневието си.

Създателят ви дава възможност да отбележите еволюционен напредък.
Затова приемете това изпитание в любов и с любов. Разберете, че това е изпитание, което сами сте поискали на друго ниво.

Щом приемете болестта, вече е лесно да общувате с тялото си, да разпознаете истинската същност на болестта и да изберете вида лечение, което трябва да проведете; лечението, което е най-подходящо за тялото ви. Помнете, че всеки човек е неповторим и че определен вид лечение може да донесе изцеление за едно тяло, а на друго да не помогне. Когато обмисляте как да излекувате болестта, винаги си спомняйте за висшите тела, които играят толкова важна роля при контролирането на физическото тяло: менталното и духовното. Именно обединението на тези три тела, на тези три енергии, осъществява процеса на изцелението.

Запомнете, че умствените заболявания имат физически съответствия, а духовните болести имат съответствия както на умствено, така и на физическо ниво. Затова се вглеждайте в духа, в центъра, в ядрото на съществото си. Разгледайте с честност и любов онова, което виждате там. Разговаряйте с духа си, общувайте с него и от разбирането на този съюз ще произлезе премахването на болестта.

Из “Мъдростта на Рамала”

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Какво е болестта?“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2022 октомври 2022 Ноевмври 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.