Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Чашата на Граал

* Това е чашата на Амрита или на Безсмъртието

Символично чашата на Граал се възприема не само като чаша на живота, но също така и като книга на живота, която определя живота на героя и предсказва неговото бъдеще. Та нали чашата на Граал, разглеждана от гледна точка на езотерическата наука, символизира чашата на сърцето /или сърдечния център/, която в действителност е истинската “книга на живота” на човешката душа, свещени писмена за постиженията на неговия дух и мъдростта на вековете.

Колко най – възвишени символи се събират в понятието за чашата, която в съзнанието на човечеството винаги се е свързвала със светиня. Това е чашата на Амрита или на безсмъртието, чашата на духовната красота. Тя може да бъде отъждествена с чашата на

ДУХОВНИЯ ПОДВИГ

и жертвите на всички религиозни учения, към които са се докоснали и от която са пили всичките Огнени Духове на земята, нагърбвайки се с непосилното бреме на земния живот, за да просветят съзнанието на човечеството, страдащо в своето невежество. Тази пламенна чаша на самопожертвованието са съзерцали Христос и Буда, Аполоний Тиански и Свети Сергий и други герои на духа.

“Символът на Чашата от древни времена утвърждава Служенето. Носещият Чашата е Носещият Подвига. Всичко най – високо за благото на човечеството се нуждае от този знак. Чашата на Граал и Чашата на Сърцето, отдало се на Великото Служене, е самият Космически Магнит. Сърцето на Космоса се отразява в този велик символ. Та нали Чашата притежава всички вековни ценности, които се събират около зърното на духа. И децата, и младите трябва да мислят за Чашата.”

СЪКРОВЕННИЯТ ОГЪН

на сърцето е хранил и поддържал дълбокото убеждение на всички народи, че тази чаша, като въплъщение на висшето съвършенство, някъде съществува реално, а не само в легендите и митовете. Употребяваните в религиозните култове и в магическите действия сакрални чаши пазят свидетелство за отколешно знание. И светият съд на посвещението, символизира космическото знание и владичеството на духа в гръцките и египетските мистерии, и чашата на светото причастие...

От древноевропейските народи най – ярко прозрение за освещаващата чаша на Граал се е пазило в легендите на келтите. В култовете на Зороастр е изобразена чаша с пламък. Същата пламенна чаша е гравирана върху сребърни предмети от времето на Соломон, а и по – рано.

Най – почитаемият предмет на източното съкровено знание – това е чашата на Будам която последователите на Благословения Учител считали за велика светиня. Че такава чаша на Буда е реално съществувала го потвърждават не само будийските писания, но и разказите на очевидци. Китайският пътешественик Фа Сян в своите записки описва тази чаша, която е видял в манастир, специално построен за нея.

УЧЕНИЯТА НА ИЗТОКА

твърдят, че скоро ще настъпи новата Ера на Светлината и Братството на земята именно сега, когато сгъстяването на тъмнината и безумието на неверието разрушават основите на Културата на народите, а царящото огромно напрежение на разединението заплашва с гибел. Ще съумее ли съзнанието на човечеството към началото на необикновената ера наистина да се озари, като чашата на Граал, да се запали с огъня на висшата мъдрост? И все пак най – добрите сърца на човечеството с вяра се вглеждат в бъдещето като на чудо.Действително, може би това чудо, това възпламеняване на чашата на Граал незримо вече е започнало – точно сега в най – драматичния час на нашата история; започнало е в онези много чисти и предани съзнания, които независимо от заплахите на хаоса, усещат бремето на света и осъзнават неговата причина и пламенно жадуват да му помогнат, отдавайки своите най – добри творчески помисли за труд за благото на своите братя, хората на Земята.

Защото Чашата на Граал – това е съзнанието на човека, човешкото сърце, и безкрайно ще бъде щастливо това сърце, ако съумее то да се възпамени с огъня на чистата любов към човечеството.

Рихард РУДЗИТИС

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.