Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Силата на ароматите

* Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости

* От чистите аромати предпочетете розовия

* Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система

Не малка част от нещастията, които ни “дарява” съвременната цивилизация имат един и същ източник, за който хората знаят, но се правят, че тях не ги засяга. Става дума за откъсване на човека от природата и пренебрегването на нейните закони. Липсата на хармония между човека и природата неминуемо води до срив, до болести, нервно потресение – напускат го духовните и физическите сили. И само възстановяването на тази хармония, слиянието на човека с енергиите на земята, водата, въздуха и всички стихии на природата може да възвърне нарушената хармония.

Светът на ароматите е един от пътищата, водещи човека към знание, красота и хармония. Да се разбере живота на цветето, гората, ливадата, да се усети единението с живота на всяко цветенце и неговите аромати означава да се удължи живота, да станем по-богати и щастливи. Обърнете внимание на хората, които обичат цветята и получават удоволствие от тяхното отглеждане.

Това, което днес наричаме ароматерапия, е било познато на човечеството от преди хиляди години. За това свидетелстват и книгите на Агни Йога – синтез на древните знания и философия на живота. Ето някои от редовете на тези книги.

  • “Изначално пророците са се докосвали до звученето и до цъфтежа. Древното учение за звъна е изпълнено със значение. Венците и гирляндите напомнят разбирането за целебните им въздействие.”

Озарение, част втора, ІІІ,1

  • “Нищо не събира есенцията на праната така, както растенията. Общуването с растенията може да замени дори пранаямата. Законът за храненето от земята посредством пипалцата на растението дава възможност чрез обонянието и зрението да се черпи от този резервоар ценното качество на жизнеспособността, така нареченият натуровалорис, получаван при съзнателното съсредоточаване.

"Озарение, част втора, V, 11.

  • “Лекуването с аромати от цветя, смоли и семена иде от дълбока древност. Розата отделя не само мускусоподобно вещество, но и предотвратява отлагането на империла. В миналото розовата градина е била място за вдъхновение. Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система, силно вибрираща при йога. Ечемичните зърна са незаменими за белите дробове.... Безсмислието на днешните парфюми е в крак с цялостното опорочаване на ценностите.”

Иерархия, 316

  • “Не дръжте в домовете си нищо гнило. Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости. Фотографирането на Тънкия свят ще покаже различни същности, събрали се около сиренето, месото и свежата роза. Не логическите аргументи, а фактите ще докажат, че грозни същности съпровождат хапката месо до самата уста на човека...От чистите аромати предпочетете розовия. Розата съдържа много трайно масло и най-голямо количество огнена енергия. Използвайте винаги свежи цветя. Любителите на рози са сродни на огнената енергия, а същностите, хранещи се с гниенето, избягват нейния аромат. Приемете това простичко указание като аптекарско упътване..”

Огнен свят І, 227

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 25 юни /петък/ от 19:15 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Май 2021 юни 2021 Юли 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Пости Пости
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.