Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » За интелекта

Клише на паметта

* Човек има информация за всичко случвало се някога на Земята и в космоса

Известният американски психолог Станислав Гроф счита, че съзнанието на човека е едно безгранично информационно поле, което взаимодейства с всички органични и неорганични форми на живот. Той смята, че структурата на човешкото съзнание е твърде сложна и дълбоко в подсъзнанието има структури /матрици/, в които се съхранява паметта на знанията от праисторически епохи, но в същото време те хранят информация за пътищата на развитие на Вселената.

Древните източни учения твърдят същото. С част от това древно знание ни запознава в книгата си “Ти си вечен” известният тибетски лама Лобсанг Рампа, който е и дипломиран лекар. Ето какво пише той в главата “Клише на паметта”:

“Около нас непрекъснато преминават радиовълни от всички части на света, като всяка от тях носи информация на езика на определена страна. Тези вълни постъпват постоянно, но ние сме безразлични, не ги улавяме, засега нямаме уреди, настроени на чуждата вълна до ясно изображение и ясна чуваемост. Ако на Земята можехме да превръщаме вълните на “клишето на паметта” в звукови и светлинни, щяхме да видим истинските исторически събития и тогава учените биха се убедили, че описаната в книгите история изобщо не е вярна.

“Клишетата на паметта” е безкрайна вибрация, състояща се

от сбора на всички човешки знания,

произтичащи от всички точки на света, подобно на непрекъснато изпращаните програми от радиостанциите. Всичко случващо се на Земята се съхранява вечно в такава вибрационна форма. Когато напускаме физическото си тяло, не използваме специални уреди за улавяне на тези вълни, но възприемчивостта ни се повишава до такава степен, че можем да виждаме всичко, което поискаме, в така нареченото клише на паметта.

То съдържа абсолютно всичко случило се някога в света. Световете, намиращи се в другите части на Вселената имат собствени “клишета на паметта”, както различните страни имат собствени радиопрограми. Знаещите как да се настроят за получаване на информация от “клишетата на паметта” на който и да е било свят могат да видят историческите събития и да се убедят колко много са фалшифицирани историческите книги.

Човешкият мозък е маса от вибрации с електрически импулси, излизащи от всяка негова част. Човекът издава музикални ноти, зависещи от степента на неговите вибрации.

Всеки има свой базисен звук,

който той постоянно издава, като телеграфен стълб на вятъра. “Натрапчивите мелодии” зациклят вълните на човешкия мозък за известно време, докато енергията им не секне. Класическата музика подобрява собствените трептения на слушателите.”

Навремето в печата беше публикувано любопитно съобщение за едно невероятно откритие на един бенедиктински монах Пелегрино Ернети. Той заедно с неколцина физици е успял да създаде апарат, който може да улови и възпроизведе образи, звуци и събития, случили се преди стотици години. Ернети е на мнение, че тези изследвания нямат нищо общо с парапсихологията или метапсихиката, а става дума за строго научен експеримент, базиран на твърдението, че звуковите вълни са енергия, която може да бъде възстановена. И не само това. Той твърди, че звуковите вълни, подобно на материалните предмети, могат да се разложат до атомно и субатомно равнище.

В това няма нищо сензационно, защото подобни експерименти са правени и в съветски лаборатории още през 1970 г., потвърждават тази принципна възможност с експериментите си и американски изследователи на станция “Аполо”.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 25 юни /петък/ от 19:15 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Май 2021 юни 2021 Юли 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Пости Пости
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.