Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Простудата и грипът не са невинни заболявания

* Простудите идват след срив на имунната система и затлачване на организма с токсини

* Нелекувани или лошо лекувани те водят до тежки усложнения, понякога за цял живот

Когато се заговори за грип и простудни заболявания, а те най-често се проявяват през зимния сезон, неволно си спомням за един мой пациент. Той бе дошъл в Здравен център „Дар“ с тежка бронхиална астма, която получил след грипно заболяване и 38 години е бил в нейния плен. Нито лекарствата, нито процедурите, нито посещението на санаториуми не са могли да му помогнат. „Идвам при вас с последна надежда“ бяха първите му думи, с които седна на стола.

Всеки лекар от практиката знае, че простудите и грипът никак не са за подценяване, защото често носят след себе си тежки усложнения: бронхиална астма, бронхопневмония, менингит, енцефалит, ендокардит, бъбречни заболявания и много други. Случаите за фатален изход също не са малко.

Най-уязвими към простудите и грипа са децата и възрастните хора. Те са рискови групи поради по-нисш праг на имунната система. Много внимателни трябва да бъдат хронично болните – със сърдечно-съдови заболявания, диабет, белодробни и бъбречни болести...

Човек се разболява, когато имунната система отслабне

поради неприродосъобразен начин на живот: обездвижване, прехранване, затлъстяване, хранене с неподходящи продукти, замърсяване на организма с токсини, тютюнопушене, употреба на алкохолни напитки, физически и психическа преумора, стрес, безразборен прием на лекарства.

Отключващ фактор за настинката най-често са охлаждането на организма или заразяването, при което веднага се атакува лигавицата на дихателните пътища. Зачервява се гърлото, появява се кашлицата, хремата, болките в мускулите и очите. Температурата, която е също естествена реакция на организма, се вдига до 38-39 градуса – именно в тези условия организмът изработва антитела и неговата имунна система рязко се активизира. В „пещта“ на повишената температура вирусите се унищожават, изгарят токсините – истинската причина за заболяването, защото именно в такава среда намират убежище и възможност за активно размножаване болестотворните микроорганизми.

Най-доброто средство за преодоляване на този етап на болестта е болният да остане вкъщи, на топло, за около седмица; да приема повече билкови чайове и течности и да очисти дебелото си черво /клизми, рициново масло, майчин лист, зърнастец/. Динамиката на болестта, най-вече при децата, трябва непрекъснато да се следи от лекар, който не бива да допусне бактериалната инфекция да премине във вирусна. Или бактериите /вирусите/ чрез кръвта да достигнат мозъка и да се получат тежки усложнения. Детето често повръща, има силно главоболие. То не трябва да се насилва с неподходяща храна, а да се остави само да избира с какво и колко често да се храни.

Преди време в нашия център дойде малката Д.С., на 10 години, с тежък спастичен бронхит, получен като усложнение след простудно заболяване. Детето често боледувало и трудно се възстановявало. То непрекъснато отсъствало от училище, което допълнително го стресирало заради пропуснати уроци. Майката напълно одобри моя план за природолечение – диета, фитотерапия, дихателни упражнения, масаж с акупресура...Вече две години непрекъснато следя детето –

толкова време то не е боледувало от настинка или грип

и отдавна е забравило за спастичния си бронхит.

При възрастните, когато е нарушено емоционалното и физическото равновесие, вътрешната хармония, организмът веднага става податлив на вирусно или бактериално заболяване. Именно тогава вирусите и болестотворните бактерии намират благодатна почва за размножаване. Същото важи и при интоксикирания организъм, особено на дебелото черво. Мерките в този случай са същите – пазенето на стая или постелен режим за няколко дни е задължително, както и спазването на наставленията на лекуващия лекар – щастие е за всеки, ако това е лекар природолечител. Прекарването на болестта “на крак”, нехайството и безотговорността към собственото здраве и към здравето на другите може да бъде скъпо платено.

След оздравяването децата трябва да бъдат вкъщи още поне една седмица, защото са с отслабнала имунна система и могат да заболеят повторно или да се заразят от свои връстници в детската градина, училището...

Наскоро при мен на преглед дойде жена, която сподели, че всяка година прекарва по два пъти бронхопневмония и често настива или хваща грип. Убедила се от собствен опит, че лекарствата са безсилни да я изведат от омагьосания кръг, тя потърсила помощ в природолечението. И то даде своите плодове след тоталното изчистване на организма от събралата се с годините слуз, възстановяване с билки и други природни средства на сринатата имунна система, с позитивното мислене и правилен режим на труд и почивка.
Успяхме, за което не само лекуващия лекар и пациентката имаме толкова заслуга, колкото

великата сила на природата, която може да направи истински чудеса.

Оттогава нашата пациентка е с отлично здраве и е забравила вече кога е настивала за последен път.

При по-възрастните усложненията след недобре излекувана или недоизлекувана настинка или грип най-често засягат дихателната система, синусите, случва се частично или пълно оглушаване, бъбречни заболявания, ендокардити и др.

От тях много неприятна е бронхиалната астма, задухът. В Здравен център „Дар“ имаме чудесно разработена методика за въздействие при астматично болните. Тя бе с успех използвана и в случая, с който започнах тази статия. След 38 години ходене по мъките, нашият пациент заживя нов, изпълнен със здраве и оптимизъм живот.

И все пак старата истина в медицината има право – по-добре е да не допуснеш заболяването, отколкото сетне да го лекуваш, макар и успешно. И затова ние, лекарите от Здравен център „Дар“, не се уморяваме да повтаряме тази истина. Ето защо вече девета година е организиран Курса по Йога за начинаещи и напреднали, седмичното Училище за здраве, Курса „Здрави очи без очила“... Целта ни е да убедим всички, независимо за какво са дошли в „Дар“, че може да живеем без болести и без лекарства, стига да го пожелаем истински.

Д-р Коста Николов

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.