Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Вода и водолечение

Водата е огледалото на вселената

* В своята структура водата съхранява информационната памет за всичко, което става в нас и около нас

Това, което ние наричаме „обикновена вода“, се оказва едно от най-неразгаданите химически съединения в природата. Днес вече са известни 150 изотопни разновидности на водата и около 200 разновидности на леда. Например при определени добавки и въздействие, водата може да стане хлъзгава, суха, гумена, във вид на тел и пр. Нейни по-известни разновидности са „жива“ и „мъртва“ вода, тежка вода, силициева вода, протиева вода, структурирана вода, светена вода и пр. Сравнително наскоро американски учени установиха във водата клъстери с геометрично правилна форма във вид на пет „тела на Платон“ – тетраедър, хексаедър, октаедър, додекаедър и икосаедър. И тъй като „телата на Платон“ съществуват в цялата Вселена, водата чрез резониране с вибрационен образец със същата форма може да възприема информация и да я отдава отново.

Най-интересното обаче е

свойството на водата да се влияе от мисълта.

Чудно ли е тогава, че Христос е превръщал водата във вино? Руският учен, проф. Л. Болотова е категорична: „Ние влияем върху водата с мисълта. Молитвата преди хранене програмира водата положително. Освещаването на продуктите /храната/ преди ядене разблокира информационната програма, блокирана при нейното приготвяне.“

Уникални опити с водата провежда японският учен Я. Масара. Той „обработва“ водата с различни музикални произведения, след това я замразява до лед и фотографира образувалата се ледена структура. И изумява: колко красива е структурата на леда след слушане на Моцарт – като снежинки, и колко страшни са картините след рока – разкъсани и безформени парчета!

Масара отива и по-надалеч: до прозрачен съд с вода е поставена снимка на Хитлер и след време водата се замразява. Снимката на структурата на получения лед говори сама за себе си – страшни разкъсани парчета. След това са поставяни снимка на майка Тереза, надписи с различно съдържание – от „Аз те обичам“ до някои стихове, молитви и пр. Снимките свидетелстват, че структурите на леда са най-изящни при въздействие върху водата на любовни и молитвени думи.

Коя е причината за разрушителните наводнения и бури?

И така, заобикалящата ни и съдържащата се във всички живи организми вода много точно реагира на информация от всякакъв характер, структурира се по определен начин, съхранява получената информация и я обменя с околния свят. Във всяка „клетка“ памет на водата е заложена информация не само за миналото и настоящето, но и за бъдещето. С други думи, водата е звеното, чрез което Космосът управлява процесите на Земята.

И сега да отговорим на въпроса за наводненията и бурите. Те се предизвикват, за да се изхвърли от водата негативната информация, получена от хората в резултат на тяхната дейност. Агресията, злобата, войната, завистта, охулването, критикарството, негативизмът не минават безследно за човечеството. /Същото важи и за земетресенията!/ Да, водата, която пием, не е страшна само с примесите, бацилите и вирусите. Далеч по-важна за нас е информацията, с която я снабдяваме.

Не случайно приказните герои търсят „живата“ вода. Знаем и за свойствата на светената вода. И не подозираме, че изворът на „живата“ вода не е през девет земи в десета, а в нас самите. И че ние самите можем да станем съд със светена вода. Нашето тяло е 70 на сто вода. И само от нас зависи как ще я структурираме: с вибрациите на любовта или омразата. Тези вибрации с помощта на мисълта пронизват цялата Вселена и са неунищожими. Затова всеки от нас е отговорен пред себе си, човечеството и Космоса за своите мисли, думи и постъпки. Подобното се привлича от подобно.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Вода и водолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.