Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Подагра

Подагра - болест от древността

* Болестта засяга не само ставите, но и вътрешните органи

* Успешното лечение е напълно възможно чрез пълна промяна начина на живот

Интересът на учените към Библията породи отделна наука- библеистика. Тя се занимава с изучаването на библейските текстове, като научно анализира тяхното съдържание и форма. В тях има и не малко медицински сведения. Много лекари с интерес изследват тези сведения и ги съпоставят с научните достижения на съвременната медицина. Ето например във Ветхия завет намираме данни за подаграта.

В трета книга “Царства” , глава 15, се споменава за един от преуспяващите иудейски царе Аса. В стих 23 на същата глава четем: “Всички негови подвизи и всичко, що извърши, и градовете, що съгради, са описани в летописите на иудейските царе, освен туй, че на старини го боляха коленете..”

Малко по-подробно за тази болест на царя се говори в друг текст на Ветхия завет – втора книга “Паралипоменон” /16:12,13/: На трийсет и деветата година от царуването си Аса заболя в нозете, и болестта му възлезе до горните части на тялото;

но в болестта си не потърси Господа, а лекари.

И почина Аса при отците си и умря на четирийсет и първа година от царуването си.”
Както можем да предположим, царят през дългото си царуване не се е въздържал от обилна храна и пиене, в резултат на което обмяната на веществата в организма му е била нарушена. Заболяването, характерно в началото с остра болка в ставите, най-вече на крайниците, в по-напреднал стадий води до остеоартроза с множество костни нарастъци. И поради неправилното лечение, а много по-сигурно – болният цар не е променил начина си на живот и хранене, болестта е станала хронична и само след няколко години вече е засегнала и горните части на тялото.

Прогнозата за развитието на болестта при наличие на болестни симптоми от страна на вътрешните органи е неблагоприятна / развива се бъбречна недостатъчност, стенокардия, инфаркт на миокарда/. Тук вече лекарите действително са безсилни да направят нещо и фаталния изход е налице.

При остър пристъп на подагра е необходим пълен покой,

пълно въздържане от храна за няколко дни,

приемане на много течности. При хроничен стадий на болестта задължително е спазването на диета – пълно въздържане от храни, богати на пурини: пържено месо и риба, месни супи, черен дроб, мозък, хайвер, бобови храни, цветно зеле, а така също и въздържане от спиртни напитки, черен чай, кафе.

В Евангелието на света, което не е в канонизираните текстове на Библията и което е било написано около хиляда години след царуването на Аса /955-914 г. пр. Христа/, има описание не само на болни с нарушена обмяна, но и начина на тяхното лечение. То е било чрез пост, очистителни процедури, обилно пиене на течности, изчистване на дебелото черво, двигателна активност на чист въздух, кални бани.

Има ли нещо ново под Слънцето? Точно този подход е залегнал и в методиката на Здравен център “Дар” при лечението на подаграта и на други болести. При това много успешно. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Подагра“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2022 декември 2022 Януари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.