Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Подагра

Подагра - болест от древността

* Болестта засяга не само ставите, но и вътрешните органи

* Успешното лечение е напълно възможно чрез пълна промяна начина на живот

Интересът на учените към Библията породи отделна наука- библеистика. Тя се занимава с изучаването на библейските текстове, като научно анализира тяхното съдържание и форма. В тях има и не малко медицински сведения. Много лекари с интерес изследват тези сведения и ги съпоставят с научните достижения на съвременната медицина. Ето например във Ветхия завет намираме данни за подаграта.

В трета книга “Царства” , глава 15, се споменава за един от преуспяващите иудейски царе Аса. В стих 23 на същата глава четем: “Всички негови подвизи и всичко, що извърши, и градовете, що съгради, са описани в летописите на иудейските царе, освен туй, че на старини го боляха коленете..”

Малко по-подробно за тази болест на царя се говори в друг текст на Ветхия завет – втора книга “Паралипоменон” /16:12,13/: На трийсет и деветата година от царуването си Аса заболя в нозете, и болестта му възлезе до горните части на тялото;

но в болестта си не потърси Господа, а лекари.

И почина Аса при отците си и умря на четирийсет и първа година от царуването си.”
Както можем да предположим, царят през дългото си царуване не се е въздържал от обилна храна и пиене, в резултат на което обмяната на веществата в организма му е била нарушена. Заболяването, характерно в началото с остра болка в ставите, най-вече на крайниците, в по-напреднал стадий води до остеоартроза с множество костни нарастъци. И поради неправилното лечение, а много по-сигурно – болният цар не е променил начина си на живот и хранене, болестта е станала хронична и само след няколко години вече е засегнала и горните части на тялото.

Прогнозата за развитието на болестта при наличие на болестни симптоми от страна на вътрешните органи е неблагоприятна / развива се бъбречна недостатъчност, стенокардия, инфаркт на миокарда/. Тук вече лекарите действително са безсилни да направят нещо и фаталния изход е налице.

При остър пристъп на подагра е необходим пълен покой,

пълно въздържане от храна за няколко дни,

приемане на много течности. При хроничен стадий на болестта задължително е спазването на диета – пълно въздържане от храни, богати на пурини: пържено месо и риба, месни супи, черен дроб, мозък, хайвер, бобови храни, цветно зеле, а така също и въздържане от спиртни напитки, черен чай, кафе.

В Евангелието на света, което не е в канонизираните текстове на Библията и което е било написано около хиляда години след царуването на Аса /955-914 г. пр. Христа/, има описание не само на болни с нарушена обмяна, но и начина на тяхното лечение. То е било чрез пост, очистителни процедури, обилно пиене на течности, изчистване на дебелото черво, двигателна активност на чист въздух, кални бани.

Има ли нещо ново под Слънцето? Точно този подход е залегнал и в методиката на Здравен център “Дар” при лечението на подаграта и на други болести. При това много успешно. 

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Подагра“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.