Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » Третата възраст

Похвала за старостта

Истинската младост никога не се състарява. Да си млад не е никаква заслуга, но да доживееш до дълбока старост и да бъдеш полезен някому – това е чудо, заради което си заслужава да напрегнеш всичките си сили.

Мнозина философи не без основание смятат, че човек не би умрял, стига истински да пожелае това. Следващите примери за удивително дълголетие подсказват за истинските възможности на човека.

  • На една от пътеките, водеща към първенеца на Кавказ – връх Елбрус /5633 м/, има интересна табелка. От нея алпинистите и туристите научават, че този планински връх е бил покорен 209 пъти от местен жител. Последен път това се случило на неговия рожден ден – тогава той бил едва на ... 110 години.
  • 105-годишният Мустафа Бухамедиен за първи път в живота си прекрачил прага на местната поликлиника, за да получи бележка, че може да стане водач на лека кола.
  • След 152-годишен пълноценен живот англичанинът Томас Пар бил поканен в кралския дворец на вечеря. След няколко дни той починал. Аутопсията показала, че вътрешните му органи били в безупречно състояние, а причината за преждевременната му смърт се криела в рязката смяна на храната и напитките.
  • “Аз страстно обичам живота!” – отговорил на един репортер знаменитият 90-годишен Рубинщайн. Пианистът бързал за поредния си концерт.

От незапомнени времена човек е търсил Живата вода, търсил е формулата на безсмъртието. А то е залегнало както в Космоса и Природата, така и в Човека. Безсмъртна е неговата същност, душата, която е отражение на вечния Дух, първопричината на Вселената.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Третата възраст“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.