Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Животът, смъртта и прераждането

Какво се случва с човека след смъртта

* В отвъдното парите не ви вършат никаква работа

* Тежкият товар на нравствено несъвършените хора се поема от примитивните им души

Хората много се вълнуват от това какво всъщност става с тях след смъртта им. Нима всичко свършва и целият жизнен опит, всички уроци, които сме научили, безвъзвратно се губят в небитието? Съгласете се, че изглежда много странно и нелогично на фона на онази фантастична прецизност и рационалност, която Създателя е вложил във всичко около нас.

След физическата смърт душата на човека напуска физическото му тяло и продължава своя живот. Обикновено тя дълго време обикаля по познатите места и близките си хора. Някои души така и не успяват да се откъснат от тях, други пътешестват из целия Космос и достигат до далечни планети. Защо е така?

Тук, на Земята, ако искате да направите нещо, да отидете някъде, трябва да имате пари. Но в отвъдното те не ви вършат никаква работа. Там, за да отидете от едно място на друго или изобщо да направите каквото и да било, ви трябва сила, енергия. А тя не се купува с пари – с нея разполагат само онзи, който във

физическото си тяло е водил разумен живот и е служил на доброто.

С помощта на лабораторни опити и микроскопско изследване на цветен прашец и прах от камък големият английски биолог Роберт Браун установява, че колкото едно същество е по-съвършено, толкова повече сила може да черпи то от необятния световен океан.
Затова всички Световни Учители, идвали на Земята, за да напътстват човечеството към правилния Път, към ускорена еволюция, винаги са проповядвали едно и също – доброто! Да бъдеш внимателен, любезен, добър, да обичаш искрено хората и цялата природа – това не са идеалистични пожелания, а напълно рационални съвети. Колкото по-съвършен си нравствено във физическото тяло, толкова по-свободен и силен ще бъдеш в отвъдното.

Ако човек не се е вслушвал приживе в тези съвети, ако не е вървял по пътя на доброто, след смъртта душата му няма да може да се движи по други планети и все ще обикаля около Земята. Ще се опитва чрез медиумите да контактува със света на живите, защото няма да може да си позволи други забавления, няма да има сила за тях. Общо взето такива – нравствено несъвършени и затова безпомощни в отвъдното – са духовете, които обичат да се представят пред живите за извънземни, за спасители на човечеството. Те напътстват, дават свети или ултиматуми, заплашват, че иде края на света, изискват подчинение и послушание. Ако приживе са били поети или художници, могат да пишат стихове или да рисуват чрез ръката на живия медиум. Но помнете, че това най-често са

примитивни души, които изсмукват енергията на медиума,

защото не могат сами да я почерпят от световния силов океан поради нравственото си несъвършенство. Не случайно след подобни контакти медиумите се чувстват толкова изтощени.

Идват ли на Земята наистина извънземни представители? Да, същества от други планети ни посещават, но те могат само да ни наблюдават. Нямат право да се намесват, да дават съвети и ултиматуми, защото нашата планета, както и всички други, е една идея на Висшия Разум и никой няма право да се меси в нея, да променя заложения План.

Всички, които се опитват да се намесят отвън, не идват с добри намерения. На слънцата живеят изключително разумни и интелигентни същества и те никога не биха се занимавали с подобни неща. Най-често геройските “извънземни” тиради принадлежат на примитивни духове, които не само че не могат например да живеят на Сириус и да идват от там, но едва ли биха могли изобщо да се откъснат от Земята. Иначе биха си намерили много по-интересни и полезни занимания в безкрайната Вселена.

Брат НИКОЛАЙ

/Николай Дойнов/

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Животът, смъртта и прераждането“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2022 октомври 2022 Ноевмври 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.