Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Опорно-двигателна система » Артрит

Ревматоидният артрит – друг поглед

* Причината е в значителното замърсяване на дебелото черво и черния дроб

* Успокояването на нервната система е важно условие за неговото лечение

Ревматоидният артрит е заболяване, свързано с хронично възпаление на периферните стави на организма. Засягат се симетрично много или всички стави, особено малките стави на ръцете и на ходилата. Заболяването прогресира бавно и много често завършва с тежки деформации и инвалидизиране.

За съжаление контингентът на заболяването включва преимуществено жени и то в работоспособна възраст: 30-40 - годишни.

Причината

За ревматоидния артрит тя все още не е изяснена напълно в медицината. Допуска се ролята на различни външни фактори: микроорганизми, токсични вещества, действащи на фона на генетична предразположеност. Механизмът, по който възниква заболяването, е следният: външният фактор предизвиква неспецифично възпаление в обвивката на дадена става, което довежда до такива структурни промени в тъканта, при които тя започва да се възприема като чужда от организма и той започва изработването на защитници /антитела/ за нейното унищожение. В този смисъл заболяването се разглежда като имунокомплексно.

То започва с неопределени болки и сутрешна скованост в ръцете и ходилата. Постепенно се увреждат хрущялът и самата кост. Настъпват сраствания и се ограничава движението в ставата: тя се деформира необратимо. Какво показва

ирисовата диагностика

при пациентите с ревматоиден артрит, посетили Здравен център “Дар”? Налице е промяна в алкално-киселинното равновесие на организма, значителна интоксикация на дебелото черво и черния дроб, значителен спад на имунната система, твърде често наличие на възпалително огнище на организма на фона на срив в нервната система след силен или продължителен стрес.

Лечение

Ако разглеждаме заболяването от гледна точка на китайската медицина, находката в ириса почти припокрива енергийния дисбаланс, защото състоянието на съединителната тъкан е резултат от хармоничното протичане на жизнената енергия /Чи/ по меридианите на плътните органи – черен дроб, панкреас, далак, бъбреци. Ето защо, ако успеем със средствата на природолечението да балансираме тези важни органи, ние ще коригираме причината за това заболяване.

В този ред на мисли опитът ми в Здравен център “Дар” показва, че пациенти, предприели очистване на дебелото черво и черния дроб както и следващите очиствания на органите, подобряват своето състояние по-бързо и по-трайно, макар и с лечебни кризи, отколкото тези, разчитащи изключително на фитотерапията, хранителния режим и гимнастика.
Много добър ефект дава съчетаването на тези процедури с китайски точков масаж, който допринася за правилния баланс на “Чи” в организма.

Необходимо е също така прилагането на различни методи за

успокояване на нервната система.

Сковаността на физическо равнище е много често проекция на скованост на емоционално и умствено равнище. Добрата мисъл хармонизира протичането на енергията в тялото, докато лошата я блокира. Ето защо позитивната настройка на пациента в хода на лечението е изключително важна. Ако в началото на заболяването се вземат всички необходими мерки от природолечението за подобряване състоянието на организма и неговата имунна система, може да се предотврати неговият прогресиращ ход. Ако то е напреднало, могат да се облекчат сковаността и болката, което значително ще подобри живота на болния. Изисква се изключително постоянство, търпение и вяра от пациента за постигането на желания възможен резултат.

Задължителна е обаче консултацията с лекар природолечител, който да назначи правилно лечебния план, индивидуално да използва и дозира методите му.

Д-р Мариана АНГЕЛЧЕВА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Артрит“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.