Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Заболявания на венците и зъбите

Развалени зъби се появяват от неправилно хранене

В непрекъснатата борба за спасение на зъбите най-малко на човек може да помогне пастата за зъби. Съвременният човек е абсолютно уверен, че с помощта на пастата за зъби и четката може да се предотврати кариесьт и пародонтозата /заболяване на венците/. За съжаление той не знае, че вярата в тази мнима профилактика на кариеса и пародонтозата е основана върху представата, която из основи противоречи на микробиологическите данни, да не говорим за конфликта със здравия разум.

Такава е силата на рекламата, която тласка хората към аптеката, за да си купят „най“ чудотворната паста, копринен конец и четка – последен писък на модата: чупеща се, вибрираща, подходящо извита, с един или друг вид косъм и пр. Понякога към това се добавят и клечки за зъби. Хората дотолкова са убедени в ползата на тези предмети, че сега зъболекарите вече намират ново приложение на своите професионални навици: възстановяване на зъбния емайл, изтрит в резултат на усърдно почистване на зъбите.

В същото време нито едно от изброените по-горе средства, с които човек се грижи за зъбите си, не го защитава нито от кариес, нито от пародонтоза – тези заболявания главоломно нарастват и в най-развитите страни, а зъботехническата промишленост процъфтява.

Счита се, че частичките храна, засядайки между зъбите, започват да гният и предизвикват кариес или инфекционно заразяване на венците, но нито едно от тези твърдения не е доказано експериментално. Нещо повече, доказано е тъкмо обратното – частичките загнила храна между зъбите НЕ предизвикват кариес.

Кариесът се предизвиква от неправилно хранене!

Още преди много десетилетия д-р Уистън Прайс, знаменит диетолог, изследва островитяните от Тихия океан и установява, че кариесът е непознат за тях, макар че не полагат за зъбите си никакви специални грижи, но са нямали достъп до „съвременната“ храна. Полярният изследовател Вилиямс Стефансън наблюдава същото и при ескимосите. Няма признаци на кариес и в зъбите на нашите предци, намерени в Исландия.

Във връзка със своите изследвания Стефансън пише: „Ние виждаме, че при представителите на дивите племена на нашата съвременност и при хората от далечното минало здравите зъби се срещат далеч повече, отколкото при директорите на най-престижните зъболекарски и зъботехнически компании. Тези хора нарушават абсолютно всички правила и предписания, които ни натрапва зъболекарската индустрия, те никога не са си миели зъбите, разбира се, не са ходили и на годишен профилактичен преклед при зъболекар. И въпреки това зъбите им са в отлично състояние“.

Тези редове са били написани през 1936 г. Оттогава употребата на паста за зъби многократно е нарастнала благодарение на рекламата. Една или друга паста се одобрява от една или друга асоциация на зъболекарите, от едно или друго министерство на здравеопазването. Въпреки сигналите на известни клиницисти, че пастите са далеч небезобидни и за здравето.

  • Има свидетелства, че флуорьт предизвиква язвен колит. Учените отдавна предупреждават, че флуорът, който задължително присъства в почти всички пасти, е една от най-силните ферментни отрови. Неслучайно зъболекари предупреждават, че децата могат да използват зъбната паста само под наблюдение на възрастни, защото често я поглъщат и получават ударна доза на флуор.
  • Известният клиницист д-р Емануил Либман е на мнение, че пастата може да предизвика болестта на Крон или регионарен илеит /възпаление между тънкото и дебелото черво/ поради всмукването от стомашно-чревния тракт на алуминия, кремния и други вещества, съдържащи се в зъбната паста.
  • Учените от Лондонския университет пишат: „Сигурно следва да се обръща повече внимание върху неразтворимите вещества, които се съдържат в пастата за зъби и в медикаментозните средства, употребявани постоянно.“

Д-р Уилямс ДЪГЛАС

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Заболявания на венците и зъбите“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.