Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Масажът – обмяна на енергии

 * По време на масаж се извършва интензивен енергиен обмен

* От съществена важност е положителната нагласа на масажиста към масажирания

Айнщайн е казал, че твърдата материя е празно пространство с енергия, която преминава през него. По-късно квантовата физика разкри, че вселената има, освен материален, и енергиен аспект; че телата в космоса са системи с вътрешна енергия, излъчвана непрекъснато в пространството; че телата са свързани помежду си, че те обменят енергия независимо от разстоянието между тях.

Човекът като част от вселената представлява също една самостоятелна енергийна система, която обменя енергия с останалите системи. За съжаление, в повечето случаи този процес е незначителен. А какъв огромен потенциал крие космическата енергия, която човек може да приеме! От друга страна, енергията, която човек излъчва, оказва въздействие върху енергийните системи в космоса.

Когато хората контактуват помежду си, се получава сблъсък на различни енергии. Разменянето на мисли, на мнения поражда двупосочен енергиен ток: обикновено единият човек отдава, а другият приема енергия. При разгорещен спор например често се наблюдава, от една страна, изтощаване и безсилие, а от друга – прилив на сили.

Но човек може съзнателно да отдава положителна енергия на други хора, същества, на предмети, и единственият път за това е пътят на добронамереното отношение.
Добронамереността е от изключителна важност при правене на масаж, който е особено интензивен начин за обмен на енергия между две човешки същества. Само масажът, направен с искрено желание да помогнеш, със съпричастност и състрадание към болките на масажирания, ще доведе до ефективен резултат. Положителните мисли са онази нагласа, която масажистът трябва да възпита в себе си, за да може енергията му, насочена към пациента, да го облекчи и излекува. В противен случай масажът ще се превърне в елементарна механика, която ще има съмнителен ефект и която дори може да навреди: вместо да отдаде, масажистът може да отнеме енергия на масажирания.

Така че всеки, който иска да бъде подложен на масаж или да продължи процедурите, трябва да се увери, че масажистът е добронамерен към него.

Християн ДИМИТРОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.