Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Силата на ароматите

* Ролята на розата, фрезиите и ечемичените зърна за организма

* Растенията събират есенцията на праната

Не малка част от нещастията, които ни “дарява” съвременната цивилизация имат един и същ източник, за който хората знаят, но се правят, че тях не ги засяга. Става дума за откъсването на човека от природата и пренебрегването на нейните закони. Липса на хармония между човека и природата неминуемо води до срив, до болести, нервното потресение – напускат го духовните и физическите сили.

И само възстановяването на тази хармония, сливането на човека с енергията на земята, водата, въздуха и всички стихии на природата може да възвърне нарушената хармония.
Светът на ароматите е един от пътищата, водещи човека към знание, красота и хармония. Да се разбере животът на цветето, гората, ливадата, да се усети единението с живота на всяко цветенце и неговите аромати означава да се удължи животът, да станем по-богати и по-щастливи. Обърнете внимание на хората, които обичат цветята и получават удоволствие от тяхното отглеждане.

Това, което днес наричаме ароматерапия, е било познато на човечеството от преди хиляди години. За това свидетелстват и книгите на Агни Йога – синтез на древните знания и философия на живота. Ето някои от редовете на тези книги.

  • “Изначално пророците са се докосвали до звученето и цъфтежа. Древното учение за звъна е изпълнено със значение. Венците и гирляндите помнят разбирането за целебното им въздействие.”

Озарение, част втора, ІІІ, 1

  • “Нищо не събира есенцията на праната така, както растенията. Общуването с растенията може да замени дори пранаямата. Законът за храненето от Земята посредством пипалцата на растението дава възможност чрез обонянието и зрението да се черпи от този резервоар ценното качество на жизнеспособността, така нареченият “натуровалорис”, получаван при съзнателното съсредоточаване.

Озарение, част втора, V, 11

  • “Лекуването с аромати от цветя, смоли и семена иде от дълбока древност. Розата не само отделя мускусоподобно вещество, но и предотвратява отлагането на империла. В миналото розовата градина е била място за вдъхновение. Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система, силно вибрираща при йога. Ечемичните зърна са незаменими и за белите дробове... Безсмислието на днешните парфюми е в крак с цялостното опорочаване на ценностите.”

Иерархия, 312

  • “Не дръжте в домовете си нищо гнило. Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости. Фотографирането на Тънкия Свят ще покаже различните същности, събрали се около сиренето, месото и свежата роза. Не логическите аргументи, а фактите ще докажат, че грозните същности съпровождат хапката месо до самата уста на човека... От чистите аромати предпочетете розовия. Розата съдържа много трайно масло и най-голямо количество огнена енергия. Използвайте винаги само свежи цветя. Любителите на рози са сродни на огнените енергия, а същностите, хранещи се с гниенето, избягват нейния аромат. Приемете това простичко указание като аптекарско упътване.”

Огнен свят І, 227

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2022 декември 2022 Януари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.