Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Силата на ароматите

* Ролята на розата, фрезиите и ечемичените зърна за организма

* Растенията събират есенцията на праната

Не малка част от нещастията, които ни “дарява” съвременната цивилизация имат един и същ източник, за който хората знаят, но се правят, че тях не ги засяга. Става дума за откъсването на човека от природата и пренебрегването на нейните закони. Липса на хармония между човека и природата неминуемо води до срив, до болести, нервното потресение – напускат го духовните и физическите сили.

И само възстановяването на тази хармония, сливането на човека с енергията на земята, водата, въздуха и всички стихии на природата може да възвърне нарушената хармония.
Светът на ароматите е един от пътищата, водещи човека към знание, красота и хармония. Да се разбере животът на цветето, гората, ливадата, да се усети единението с живота на всяко цветенце и неговите аромати означава да се удължи животът, да станем по-богати и по-щастливи. Обърнете внимание на хората, които обичат цветята и получават удоволствие от тяхното отглеждане.

Това, което днес наричаме ароматерапия, е било познато на човечеството от преди хиляди години. За това свидетелстват и книгите на Агни Йога – синтез на древните знания и философия на живота. Ето някои от редовете на тези книги.

  • “Изначално пророците са се докосвали до звученето и цъфтежа. Древното учение за звъна е изпълнено със значение. Венците и гирляндите помнят разбирането за целебното им въздействие.”

Озарение, част втора, ІІІ, 1

  • “Нищо не събира есенцията на праната така, както растенията. Общуването с растенията може да замени дори пранаямата. Законът за храненето от Земята посредством пипалцата на растението дава възможност чрез обонянието и зрението да се черпи от този резервоар ценното качество на жизнеспособността, така нареченият “натуровалорис”, получаван при съзнателното съсредоточаване.

Озарение, част втора, V, 11

  • “Лекуването с аромати от цветя, смоли и семена иде от дълбока древност. Розата не само отделя мускусоподобно вещество, но и предотвратява отлагането на империла. В миналото розовата градина е била място за вдъхновение. Фрезиите са полезни за симпатичната нервна система, силно вибрираща при йога. Ечемичните зърна са незаменими и за белите дробове... Безсмислието на днешните парфюми е в крак с цялостното опорочаване на ценностите.”

Иерархия, 312

  • “Не дръжте в домовете си нищо гнило. Ферментацията и застоялата вода привличат нежелани гости. Фотографирането на Тънкия Свят ще покаже различните същности, събрали се около сиренето, месото и свежата роза. Не логическите аргументи, а фактите ще докажат, че грозните същности съпровождат хапката месо до самата уста на човека... От чистите аромати предпочетете розовия. Розата съдържа много трайно масло и най-голямо количество огнена енергия. Използвайте винаги само свежи цветя. Любителите на рози са сродни на огнените енергия, а същностите, хранещи се с гниенето, избягват нейния аромат. Приемете това простичко указание като аптекарско упътване.”

Огнен свят І, 227

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Юли 2022 август 2022 Септември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.