Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Природна медицина

Природна медицина » Диагностики

Ирисът и самоотравянето

* Замърсяването на дебелото черво води до интоксикация на целия организъм и е първопричина за болестите на цивилизацията

* В кои органи най-напред се отлагат и натрупват токсините?

Причините за самоотравянето на организма или на част от него най-често са отровите, образувани в червата. И тъй като бариерата между чревното съдържание и кръвоносните, лимфните съдове е много фина, всяка най-малка тяхна промяна в структурата и функцията води до преминаване на отровните вещества в тялото.

В ириса на окото чревната зона заема доста голяма площ. От практиката на Здравен център “Дар” можем да кажем, че почти няма посетител, при който в по-голяма или в по-малка степен да не се открие самоотравяне, произтичащо от стомашно чревния тракт. И това не е случайно. Щом е налице заболяване, вероятността за самоотравяне на организма е почти 100-процентов.

Кои са най-честите източници за това самоотравяне?

Това са вредните хранителни навици, обездвижването, умората, спадането на напречното дебело черво, запекът, употребата на лекарства, замърсена околна среда и пр.
При не малък брой посетители на центъра се наблюдава специфично оцветяване на ириса в зоната на стомашно-чревния тракт, което носи важна информация на лекаря природолечител. Важно е да се отбележи, че токсините най-напред достигат и се отлагат в онези органи, които имат наследствени предразположения към едно или друго заболяване.

Знаците в чревната област са винаги свързани с ирисовите знаци в съседните органи, както са представени в ирисовите карти. Ирисът на окото дава възможност на лекаря природолечител да види директно връзката между токсичен участък от червата и увреден орган, който анатомично може да бъде отдалечен от чревния тракт. Неговото засягане става по нервно-рефлекторен механизъм.

Самоотравянето има различни симптоми и е първопричина

на повечето от най-разпространените заболявания: главоболие, артрит, неврози, световъртеж, ангини, стенокардия, бронхиална астма, алергии, различни възпалителни процеси, кожни заболявания, доброкачествени и злокачествени тумори и пр. Това на практика означава, че всяко лечение, особено на хроническите, трябва да започне с очистването на организма и най-вече – на дебелото черво с подходящи според случая средства. В това отношение Здравен център “Дар” е натрупал огромен опит.

В заключение нека подчертаем, че всяко очистване на дебелото черво води до саморегулация на организма, до неговото подобрение и дава прекрасни резултати. Лекувайки първопричината за дадено заболяване, а не неговите симптоми,, стотици и хиляди пациенти на Здравен център “Дар” са се излекували от многогодишни и трудни за лечение болести с прости средства.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Диагностики“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.