Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

В търсене на хармония

 * Преди да изядете един плод, помолете му се, поговорете с него – тогава той ще заработи за вас

* Никога не яжте храна, която не обичате

Когато обувате новите си обувки за първи път, те са ви тесни, неудобни, корави; малко по малко обаче те омекват и свикват с вас. Като се нанесете в нова стая или в нов дом, чуждата обстановка ви обърква. След време обаче вие се чувствате като у вас и вие сте щастливи. Това е, защото самото място вибрира с живота, който вие водите, вие го обживявате.

Просто учудващо е, че никой не смята за необходимо да направи нещо за храната. А преди да попадне на вашата маса, тя преминава през най-различни места, където я обработват, пакетират, превозват, следователно вас нищо не ви свързва и тя ви е чужда. Но вземете с ръка един плод, подръжте го с уважение, погледайте го с обич, и той ще завибрира по друг начин, ще станете приятели. Както цветето се разтваря, за да ви даде аромата си.

Ключът за отваряне на храната е топлината, а топлината , това е обич. Ето защо, ако не обичате някои храни, не ги яжте, защото, попадайки в организма ви, те се превръщат във врагове. Не яжте никога онова, което не обичате!

Опитайте се сега да направите следното упражнение: вземете един плод и преди да отхапете от него, подръжте го в ръце и му поговорете нежно, макар и мислено. Това променя нещо в него, той става много по-благоразположен към вас и след като го изядете, той започва да работи за вас.

Учете се да събуждате всички сили, които през вековете на инерция и стагнация са заспали във вас. Концентрирайте се, медитирайте, молете се, упражнявайте се. Нека във вас работи желанието да добавяте нещо ново към вашето съществуване, нещо по-чисто, по-фино.

Михаил ИВАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.