Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Немощни и болни


“Защото, който яде и пие недостойно, той яде и пие своето осъждане, понеже не различава тялото Господне” /І Послание до Коринтяни 11:29/

И ап. Павел продължава: “Затова между вас има много немощни и болни, а и умират доста.”

Една от дълбоките тайни на боледуването и ранната смърт са разкрити. Познанието на тази тайна и истина освобождава от болестта и трагичната смърт. Безспорно тези стихове се отнасят предимно до взимането на причастие. Трябва да се вникне в дълбокия му мистичен смисъл на духовно общение с жертвата на Христа и общението със светата Църква – тялото Господне. Без благоговението и свещения трепет участието в това велико тайнство може да донесе болести и смърт.

Но има и друго значение. Дълбоко и скрито Тялото Господне е и цялата жива Вселена. Чрез Христа и за него всичко стана. Той е Главата и невидимото тяло, Духът, Който изпълва всичко живо. Пак св. ап. Павел в Деяния на св. апостоли /17:26/ в речта си пред Атинския ареопаг казва, че Бог не е далеч от всекиго от нас “защото ние чрез Него живеем, и се движим, и съществуваме, както и някои от вашите стихотворци са казали: “Негов сме и род.”

Затова нека изпитваме себе си как да се отнасяме към живото космическо тяло на нашия Господ Иисус, към Природата. Към всяко човешко същество. Да търсим и намираме в тях Господа. Да им се покланяме с любов, дух и истина.

И само любовта и чистотата, благоговението и защитата на всеки живот ще ни донесат здраве и дълъг живот. Общувай с природота и я пази от всяко нечисто посегателство. Яж чисти храни, които тя ни дава. Не проливай кръв. Не упражнявай никакво насилие над човек, животно и растение. Живей в хармония с Бога и творението Му. Раздавай на всички само всеопрощаваща и блага любов и ще бъдеш крепък и здрав, защото Господ ще бъде с теб. Ще стане твоя защита, защото си положил любовта си в Него и живееш по Неговите закони на любовта.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.