Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » За интелекта

Законът за най-малкото усилие

* Разумът на природата функционира без всякакво усилие

* Впрягайки силите на хармонията, радостта и любовта, ние с лекота създаваме благополучие

Когато наблюдавате природата в действие, ще видите, че тя изразходва минимално усилие. Тревата не се мъчи да расте, тя просто си расте. Рибите не се мъчат да плуват, те просто плуват.Цветята не се мъчат да цъфтят, те цъфтят. Птиците не се мъчат да летят, те летят. Земята не се мъчи да се върти около собствената си ос; природата й е да се върти с шеметна скорост и да се носи в пространството.

Природата на бебетата е да са щастливи. Природата на слънцето е да грее. Природата на звездите е да светят и да блещукат. А нашата човешка природа е да материализираме мечтите си леко и без усилие.

Във ведическата наука, вековната философия на Индия, това е известно като

принцип на пестене на усилията,

или „прави по-малко и постигай повече“. В крайна сметка достигаш състояние, в което не вършиш нищо и постигаш всичко. Което означава, че е достатъчно да се появи някаква идея и тя се материализира без всякакви усилия. Онова, което наричаме „чудо“, всъщност е проявление на закона за най-малкото усилие.

Най-малко усилия се изразходват, когато действията ви са мотивирани от любов, защото природата се крепи от енергията на любовта. Вниманието към егото консумира най-много енергия.

За да действа този закон, има три условия. Първото е ПРИЕМАНЕТО, което означава просто да вземете решение.„Днес ще приемам хората, ситуациите, обстоятелствата и събитията такива, каквито са“ , защото целият свят е такъв, какъвто трябва да бъде.

Приемете нещата такива, каквито са,

а не такива, каквито бихте искали да бъдат в този момент. Можете да си пожелаете в бъдеще нещата да бъдат различни, но в този момент ще трябва да ги приемете такива, каквито са.

Ако сте обезсърчени и разстроени от някого или от нещо, спомнете си, че не реагирате на човека или на ситуацията, а на своите чувства и отношение към човека и ситуацията. Това са вашите чувства и други нямат вина.

Второто условие е ОТГОВОРНОСТТА. Отговорност означава да не обвиняваш никого и нищо за своето положение, включително и себе си. Всеки проблем съдържа в себе си семена на възможности и съзнанието за това ви дава възможност да вземете момента и да го преобразите в по-добро нещо или в по-добра ситуация.

Зад всички събития има скрит смисъл, който служи за вашата еволюция.

Третото условие е НЕПРОТИВЛЕНИЕТО, което означава, че вашето съзнание е настроено да не се противи и вие сте отхвърлили необходимостта да убеждавате другите в своята правота. Не е нужно да давате обяснения; просто заявете за своето намерение пред себе си и ще изпитвате удовлетворение, задоволство, радост, свобода и автономност във всеки момент от живота.

А когато постигнете деликатната комбинация от приемане, отговорност и непротивление, животът ви ще потече без всякакво усилие – вашите мечти и желания ще се слеят с желанията на природата.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Април 2021 май 2021 Юни 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.