Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

В търсене на Бог

“Боже, Ти си Бог мой, ТЕБЕ ТЪРСЯ ОТ РАННИ ЗОРИ; за Тебе жадува душата ми”

“Търсете Господа, когато можете да Го намерите; призовете Го, когато е близо” /

От Псалом 63 и от Пророк Исая 55 глава/

Целият живот е търсене. И търсенето е животът на човека. Той търси щастието и не го намира, защото не знае, че го е намерил в простите човешки радости. В здравето. В труда. Във взаимната любов. В хармонията с природата и хората. Не е разбрал, че той не търси в същността си на пробудена душа, а търси все повече и повече алчността и винаги остава неудовлетворен. Недоволен. Разминава се със звездните мигове. Не ги оценява. Става като болната Нонка от Бялата лястовица на Йовков. Или Синята птица на Метерлинк. Те не намират здравето и щастието...

Душата, пробудена за истината и божествената любов, търси Бога. Най-висшето и отговорно търсене. Няма по-велико от него. И по-резултатно. Намерим ли Бога, ние намираме здравето. Щастието. Любовта. Свободата. Радостта. Смисъла и съдържанието на живота. И Иисус казва: “Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда и всичко това ще ви се придаде” /Матей 6:33/. Първом да търсим Божието царство и Неговата правда и всичко необходимо за човешкото ни щастие, от любовта до хляба и здравето, ще получим от намерения от нас Бог.

Как и къде да търсим Бога, за да Го намерим? В чудната си поема Песен на песните мъдрият цар Соломон дава известен отговор чрез дълбоките и символични образи на Възлюбения и Възлюбената. Възлюбеният е Бог, а Възлюбената е човешката душа. Преди всичко да разберем, че любовта и търсенето са взаимни. Бог ни търси, за да влезе в душите ни и завинаги да остане в нас. Да Си направи жилище в сърцата ни.

Възлюбеният чука на вратата на сърцето. Бравата е само отвътре. Той не може да отвори. Бог чука на всяка врата чрез Словото Си. Понякога чрез страданията и изпитанията. Чрез радостта и прозренията. Чрез сънища. Трябва да познаем Гласа Му и да станем да Му отворим. Той ни зове: ­ Отвори, ми сестро, мила, моя гълъбице, моя съвършена!

Душата се бави. Тя се оправдава, че е съблякла хитона си и как да го облече? Измила е нозете си и как да ги изкаля? Колко често се оправдаваме с борбата си за физическото оцеляване. За хляба.

Възлюбеният протяга ръката си през пролуката на вратата. Прободената длан на Христа. Възлюбената я вижда и се вълнува. Но така бавно става. И когато отваря вратата, вижда, че Възлюбеният вече си е отишъл...

Каква трагедия! Душата го търси, но не Го намира. Вика Го, но няма отзив. И стражите на града я срещат. Бият я и я нараняват. Тези стражи са грехът. И болестите. И отчаянието. Те винаги идват, когато Възлюбеният Бог си е отишъл от нас, защото не сме Го пуснали в сърцата си.

Св. ап. Павел търси и намира Бога в Любовта: “Бог е Любов и който пребъдва в Любовта, пребъдва в Бога и Бог ­ в него.” Св. ап. Павел търси и намира Бога в Христа: “и вече не аз живея, а Христос живее в мене” и пише на Галатяните: “Чеда мои, за които съм пак в родилни мъки, докле се изобрази във вас Христос.”

Бог е навсякъде. Изпълва всичко с любовта Си.

Той иска да изпълни и нашия живот. Цялата ни духовна същност. Той чука. Да Му отворим и да Го приемем като любов и истина. Мъдрост и правда. Свобода и Светлина.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2022 октомври 2022 Ноевмври 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.