Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Други

Припадък

Човек припада, когато се прекратяват действията на повечето от силите в организма на човека заради отслабване на сърцето и натрупването около него на пневма. Причините за това могат да бъдат най-разнообразни.

Често причината за припадък е гладът.

По-зле го понасят децата, старите хора, болни и оздравяващи, а така също хора, които са близки до тях по своята натура. Трябва да се отбележи, че зимата хората по-добре понасят глада, отколкото през лятото.

Понякога до припадък се стига в резултат на болка, а също така поради слабост на вътрешните органи, на черния дроб, мозъка, общо изтощаване.

До припадане могат да доведат запушванията в съдовете или вследствие на прекомерна храна, пиене, лоша работа на стомаха. Вредоносните сокове, които се натрупват в организма, лишават тялото от храна, преграждават пътя на полезните хранителни вещества. Соковете, предизвикващи припадане със своите лоши качества, са тези, които попадат в стомаха и възбуждат повръщане.

До припадък може да се стигне при слабост на стомаха, обилно повръщане,

кръвотечение от носа, при раняване, пробив на цирей, от усилени физически упражнения, извънмерно пребиваване в банята, което предизвиква силно потене. Силната болка също довежда до припадък. Всички сериозни болести на стомаха могат да бъдат причина за припадък, тъй като стомахът е разположен близко до сърцето. До припадане може да се стигне, когато стомахът силно се охлажда или прегрява.

ЛЕЧЕНИЕ. При дълбок припадък на болния практически не може да се помогне, особено ако се наблюдава посиняване на лицето. Във всички останали случаи лечението е възможно.

Ако припадъкът не нестъпва внезапно, то неговите предвестници са намаляването на пулса, изменение цвета на лицето, слабо движение на очите и промяна на техния цвят. Крайниците на такъв болен стават студени, понякога тялото му се облива в студена пот. Ако за припадъка няма конкретна причина /например кръвотечение/ и той се съпровожда с чести прескачания в сърдечната дейност, значи, че това е сърдечен припадък. Припадък, който е бил предшестван от повръщане и гадене, понякога е стомашен.

Най-често при припадък лечението е нужно да се започне с някаква благовонна миризма. В някои случаи обаче трябва да се използва неприятният мирис. Това се отнася за заболявания на матката. Изпитано средство в такъв случай е помирисването на краставица.

За да се върне човек в съзнание, обикновено го напръскват със студена вода, правят му вятър на лицето, дават му да пие студена вода на малки глътки. Ако тези мерки са недостатъчни, в носа на болния се вдухва мускус или се дават различни лекарства, в които основната съставка е мускусът. Понякога е ефективно разтриването в областта на стомаха. Ако е налице хълцане или гадене, то е необходимо да се предизвика повръщане на болния, като се гъделичка небцето му с помощта на перце. Такъв болен трябва да се разтърсва, да му се говори или да му се вика или да се накара да киха.

Ако припадъкът е настъпил в банята, необходимо е да се охладят крайниците на болния. Полезно за него ще бъде изстуденото кисело мляко с натопено в него парче бял хляб.

АВИЦЕНА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.