Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Позитивното мислене

Изкуството на позитивното мислене

* Мислената замяна е едно от най-добрите средства за преодоляване на депресията

Няма по-мощна целителна сила от позитивната мисъл. Тя обаче трябва съзнателно и старателно да се култивира още от детските години. Ето какво си спомня по този повод известният природолечител Пол Брег:

“Моята майка беше мъдра и благородна жена и своята философия тя предаде на мен. Именно тя ме научи към замяната на мислите.

Моят постоянен другар беше малкото куче на име Вилбур, което аз много обичах.Убиха го. Аз отидох при майка с тази мъка. Когато ридаех в ръцете й, тя ми разказа как да победя болката от загубата с мислена замяна. Вместо да плача за кучето, тя ме посъветва да изменя посоката на своите мисли и да мисля за онези щастливи времена, когато имах Вилбур; да си спомня дългите разходки през пролетта, когато всичко беше потънало в цвят, и Вилбур ловуваше зайци, които винаги успяваха да му се изплъзнат.

След като си представих всичко това, аз започнах да разказвам на майка си и други случки с него, а тя се усмихваше в отговор. Оттогава, когато и да мислех за кучето, аз автоматично заменях чувството за загуба с щастливи спомени.

Под ръководството на майка си аз започнах да прилагам тази полезна замяна на мисли и към други детски тъги.Замяната на печални мисли с щастливи стана духовен навик, който ме спаси от много нервни сривове в течение на дълги години живот.

Загубата на много близък за вас човек – това е едно от най-големите сътресения. Може да настъпи такава депресия, че това да доведе до смърт. Независимо от моята философия и забележителен запас от жизнени сили, аз чувствително отслабнах за няколко дни от мъка, а моите вътрешни органи, особено сърцето и белите дробове, бяха така потиснати, че ми беше трудно дори да дишам. Аз зная колко е трудно да се контролира подобно състояние. Но това все пак може да бъде направено с помощта на вътрешната мислена замяна.

Ние можем да отхвърлим нещастните горестни мисли и да ги заменим с щастливи спомени. Печал – това е огромна загуба на нервна сила. Сълзите не могат да отстранят причината за мъката. Такава безполезна загуба на нервна енергия може да бъде преустановена с мислена замяна. Макар и съзнателно, нека щастливите мисли да изпълнят вашия ум.

И всичко си идва на мястото в самите вас. Във вашите възможности е да направите вашето царство забележително място, пълно с вдъхновение.”

Ето и някои други подобни примери, когато доста характерни негативни мисли, можем да трансформираме в позитивни.

“Как мога да продължа да живея, след като ми се случи такова нещо!” – Не поемам отговорност за всичко, което се случва по света. Всеки човек си живее живота. Аз се радвам на Живота и го моля за прошка за мислите и емоциите си.

“Не мога да бъда спокойна, ако не знам къде е детето ми /мъжът ми, майка ми, брат ми и тъй нататък/, какво прави, дали всичко е наред?” – Доверявам се на Живота и му позволявам да се грижи за мен! Позволявам на Живота да се грижи за близките ми.
“Съдбата е несправедлива към мен, моят живот е низ от страдания.” – Благодарен съм на Живота за уроците, които ми дава. Тези уроци ми помогнаха да разбера, че трябва да променя начина си на мислене и живота си.

“Фигурата ми /кожата, краката, гърдите/ е постоянен източник на негативни преживявания!” – Безкрайно съм благодарна на Живота за това, че имам възможност да живея, ям, и пия, да дишам, да гледам, да се движа, да работя, да творя, тоест че имам това, от което са лишени милиони хора.

“Не понасям, когато ме командват, когато ми заповядат и поучават.” – Позволявам на хората да се държат така, както смятат за необходимо. С интерес се вглеждам в разнообразието от човешки характери. Винаги съм напълно спокоен.

И така нататък.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Позитивното мислене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.