Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Източна медицина

Източна медицина » Трите доши

Идеалното тегло

Всеки тип тяло има широк обхват от възможности. За нещастие, всички ние притежаваме склонност да се придържаме към някаква норма, която създава у нас чувство за несъответствие, в случай, че не успяваме да живеем според стандартите, на които мислим, че не отговаряме. В плана на природата обаче не съществува идеята за такова подчинение. Всяка доша предлага някакъв идеал, който е с еднаква стойност в очите на природата. Така би трябвало да изглежда и в нашите очи. Вземете следния пример:

Телесното тегло е деликатна тема.

Всеки иска да поддържа идеално тегло, но милиони хора напразно се мъчат да сторят това. Критиците отбелязват, че нашето общество е обхванато от манията да отслабне на всяка цена. Жените се чувстват неспокойни и разтревожени, ако не изглеждат така, сякаш са излезли от страниците на списание Вог. Прищявката за контролиране на теглото в момента е прибавила някои и друг мускул към бленуваната женска фигура, но същевременно почти напълно я е лишила от приемливото количество телесна мазнина.

Бедата не е в болезненото съсредоточаване върху идеалната фигура, а в невежеството ни относно основния модел на нашата същност. По природа една жена Вата-тип е слаба, а такава от Кафа-тип е едра, ако не и пълна. Онова, което дава неоспорима привлекателност на тези два типа жени, се намира много по-дълбоко. Жените от Вата-тип са очарователни, живи и трептящи – те излъчват естествено усещане за оживление. Жените от Кафа-тип може да не са надарени с леко и пъргаво тяло, но имат своя собствена красота – ведри, с големи топли очи, изящни маниери и пълна фигура с нежни очертания. В очите на ваятеля това е идеалният тип – здрав и красив. Жените от Питта-тип като че ли се доближават най-много до съвременните ни западни схващания за идеален тип от физическа гледна точка – средна телесна конструкция, правилни пропорции и чувство за себеконтрол, което ги прави привлекателни за останалите.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.