Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Покълнали зърна - общи препоръки

Все повече и повече хора използват покълналите зърна за храна и лекарство, но не всички знаят как да се възползват най-добре от този дар на природата. Затова ще се постараем да ви бъде полезни и в тази насока.

  • Преди накисване на зърното то трябва да бъде измито в голямо количество вода. Изплувалите на повърхността зърна не са годни за тази цел и трябва да се изхвърлят заедно с водата. Ако изплувалите зърна са над 2 на сто, то зърното притежава ниска жизнена сила и не е добро за тази цел. Зърното се мие преди и след накисване с течаща студена вода, за да се измият спорите и плесенните гъбички.
  • Съдовете, в които ще бъдат накиснати зърната, е добре да бъдат порцеланови, стъклени, глинени или емайлирани.
  • Всеки ден по три пъти зърното трябва да се промива под течаща хладка вода. Така на зърната има се осигурява достатъчно влага.
  • Първата вода след накисването, след 5-8 часа, потъмнява и тя задължително трябва да се изхвърли (съдържа много вредни вещества), а зърното да се промие, докато водата просветлее. Докато водата, останала след второто накисване, вече може да бъде използвана за пиене или да се добавя на малки порции в сокове, чайове, супи – тя съдържа много полезни вещества.
  • Ако употребявате зърното няколко пъти на ден, трябва да слагате няколко съда с порции зърно през интервал от няколко часа. Целта е в момента на използване покълналите зърна да не бъдат по-големи от 1-2 мм.
  • Прорастването на зърната е по-интензивно нощно време и на тъмно. Това може да се използва за регулиране скоростта на прорастването.
  • Покълналото зърно, което остане след консумацията, може да бъде съхранено в хладилника на най-горния рафт, но не аз повече от 2 дена.

ЗАБЕЛЕЖКА. Непокълналите зърна да не се използват за храна – те са болни, некачествени.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.