Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Йога

Йога » Учителят и ученикът

Учителят и ученикът

Мислейки за знанието, познайте Учителя. Наистина, почитането на Учителя е панацея дори против физическите болести.

Учителят дава напътствия в пределите на позволеното. Той издига ученика, очиствайки го от старите привички. Той го предпазва от всички видове предателство, суеверие и лицемерие. Той му изпраща явни и тайни изпитания. Учителят отваря вратите на следващото посвещение с думите: „Радвай се, братко“. И пак Той ги затваря с думите: „Сбогом, минувачо“.

Бездомието е необходимо за Учителя. Той има местопребиваване, но не и местожителство. Учителят влиза в живота, но не става постоянен жител. Учителят украсява спора, но не го удължава. Съжалява, но не оплаква. Учителят защитава, но не ръкомаха. Той утвърждава, но не смущава. Предупреждава, но не отлага. В случай на необходимост поразява. Благодари, но не забравя. Оценява подбудите, но не проявява слабост. Внимателно се грижи, но не затруднява. Не се страхува, но не безумства. И тъй пазете Учителя, който повдига духа. Духът трябва да се отглежда съзнателно.

Ученикът избира своя Учител. Той го почита наравно с висшите същества. Той вярва в него и му изпраща най-добрите мисли. Той пази Името на Учителя и го написва върху меча на своето слово. Той проявява прилежност в труда и устоява в подвига. Той посреща изпитанията като светлина на утрото и устремява надеждата си към ключалката на следващите врати.

Всички имайте Учител на Земята.

Има четири вида ученици: едни следват упътванията на Учителя и напредват правилно, други избързват зад гърба на Учителя и с това често си нанасят вреда. Трети използват отсъствието на Учителя за празни разговори и с това затварят пътя си. Четвърти скришом осъждат Учителя и стават предатели.

Ужасна е съдбата на последните два вида!

Степени на познанието: разтревожен, озъртащ се, хлопащ, внимаващ, припомнящ си, пресъздаващ, меченосец, мощен, пустинна лампада, пустинен лъв, сътрудник на Началата, създател. Редът трябва да се спазва постепенно. Стремящият се може бързо да напредва, но отстъпникът сам се низверга.

Степента на пустинния лъв е характерна със способността за осъществяване на мислите, затова при нея трябва да бъдете особено предпазливи. Степента на пустинния лъв не знае обиди.

АГНИ ЙОГА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Февруари 2021 март 2021 Април 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.