Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Слънцеяди

* Когато човешкого тяло и дух резонира с Божесвеното, невъзможното става възможно

Не само в Индия, но и в други страни са фиксирани случаи на тъй наречените „слънцеяди“ – хора, които се хранят само със слънчева енергия. Една от слънцеядките се казва Джасмухин и тя живее в Австралия. Започнала е своята кариера като финансист, майка е на две деца, известен в страната си обществен деец, прекрасна домакиня. Постепенно се насочва към своето духовно усъвършенстване, обучава се при индийските йоги и достига до духовно просветление. Един от резултатите на нейните усилия в тази посока е установеният факт: от 1993 година до ден днешен Джасмухин изобщо не се храни в общоприетия смисъл, а за тази цел използва само слънчевата светлина. Този факт е потвърден от много световноизвестни научноизследователски институти.

Днес Джасмухин е не само чаровна блондинка, но известна личност в много европейски и преди всичко в скандинавските страни, обиколила е и редица държави от Северна и Южна Америка.

Навсякъде тя призовава хората към развитие на духовното начало.

Своите преживявания, опит и философско кредо тя споделя в удивителната си книга „Духовният резонанс“. В нея австралийската мечтателка пише: „Представете си колко милиарди биха могли да бъдат насочени за други нужди, ако всеки повярва, че може да се храни с една-единствена универсална субстанция – Божествената светлина“. Тя установява за себе си вечната истина, че най-могъщата преобразуваща и съзидателна сила във Вселената е тази на нашето Божествено Аз, на нашия Дух. И когато той се хармонизира с Висшите йерархии, духовно издигнатите хора придобиват уникални способности, които не могат да бъдат асимилирани от всекидневието.

Според Джасмухина нейната лична програма резонира с Божественото като една повтаряща се инструкция: „Моля енергийните полета на моето физическо, емоционално, ментално и духовно тяло да постигнат съвършено взаимно съгласие – така че моето Божествено Аз да може съзнателно и в пълна степен да се проявява във физически план и във всички планове на съществуването, като ми носи огромна радост, облекчение, благодат, удоволствие и изобилие“.

Преди три години в руския вестник „Аргументи и факти“ бе публикувано интервю с кмн А.Клюев, който съобщава, че в Южна Русия живее една жена, която се казва Зинаида.
Тя вече две години нито се храни, нито пие вода.

Просто в един момент от своя живот, посветила се на Бога, тя решава да не се храни с продукти, преминава през доста мъчителен адаптационен едномесечен период, след което започва да се храни само със слънчева светлина. Зинаида също е изследвана от учените. Резултатите са смайващи. Биологичната й възраст е определена на 30 години, а тя самата е на 67 календарни години. Излиза от менопаузата и нейният менструален цикъл се възстановява напълно. Всички нейни органи, с изключение на свързаните с храносмилането, са с висока вибрационна активност.

За силата на слънчевата светлина, възприемана по съвършено друг начин от духовноизвисения човек, разказва Майката /Мира Алфаса/, ръководила ашрама в Индия, основан навремето от известния индийски философ и йога Шри Ауробиндо: „Сила, топлина, злато - така се възприемаше. При това не леещо се злато, а по-скоро като облак. Всяка от „прашинките“ беше подобна на живо злато; гореща златна прах, нито ярка, нито тъмна, дори светлина нямаше – просто множество мънички златни точици, нищо повече. Но каква сила и топлина имаше в това. Супраменталната светлина влезе в тялото ми направо, покрай вътрешните и външните планове на съзнанието.“
Когато физическото тяло и останалите му духовни тела и техните енергийни полета са напълно настроени - всяко на своята нота, те звучат в съвкупност хармонично, като акорд. И човешкият живот започва да съответства на закона на вселенската хармония – тогава всичко му е подвластно, а невъзможното става възможно.

Затова мъдреците на всички народи и създателите на световните религии твърдят едно и също: „И тъй, не се грижете и не думайте: какво да ядем, или какво да пием, или какво да облечем?...защото вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от това всичко. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде“ /Матея, 6:31-33/.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.