Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Тези, които имат желание, смелост и опит зад себе си, могат да достигнат всичко, което искат в този свят.
Индийска поговорка

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Горският въздух в панелните стаи

Една огромна част от българите, живеещи в градовете, са подложени на непрекъснат стрес, пораждан от сивите панелни сгради с измислените за живеене квадратни панелни жилища. При тяхното изграждане никой не е помислил за основното – за човека, който ще живее в тях. И най-вече как ще се отразят тези жилища върху неговата психика, здраве. Квадратните кутийки с прави ъгли, които не се срещат никъде в природата, са истински акумулатор на много негативни енергии. А точно там, в ъгъла, са поставени леглата, на които човек прекарва една трета от живота си.

Не случайно хората, които са живели на село и които са били принудени по една или друга причина да отседнат за по-дълго време в панелните апартаменти (наши дядовци, баби или сродници), винаги са споделяли, че се чувстват като в затвор и с голямо облекчение са напускали този градски „рай” – топъл, с удобство, но непригоден за здравословен живот.

Един от немаловажните проблеми, които създават тези парникови жилища, е въздухът, атмосферата в тях. Не само задухът от парното, но и миризмата от кухнята – своя и на съседите, пронизват цялото жилище, попиват ги диваните, гардеробът, пердетата и няма отърване от тях. Научно доказан е фактът, че лошите миризми се фиксират в нашето съзнание и веднага влияят върху нашите реакции – човек бързо става раздразнителен, вдига кавги и скандали на близките си, изпада в стрес, без да осъзнава причините – например мирис на готвено зеле.

Един от начините да избегнете тягостното състояние, предизвиквано от лошата атмосфера в панелното жилище, са етеричните масла. Всеки от практика знае колко добре се чувства и диша в борова гора, сред горските цветя и ливади. И когато не можем да отидем при тях, възможно е да ги „докараме” при нас, в градското жилище, с помощта на етеричните масла.

ХОЛЪТ. Това е стаята, където се събира семейството вечер или през почивния ден. Натрупаната през деня умора, напрежение, стрес не са най-добрата компания. Натопете парче плат смес от 4 капки масло от розмарин, 2 капки масло от лимон и 1 капка масло от здравец и го поставете на подходящо място – ето рецептата, която може да подобри настроението ви след стрес или преумора.

СПАЛНЯТА. За ароматизиране на въздуха в спалнята сипете в 50 мл вода 15 капки етерично масло от лавандула и 4 капки масло от лимон или лимонов пелин. Сипете тази смес в подходящ съд, затоплете го и го поставете в стаята (през зимата го сложете върху парното). Въздухът в стаята и в дома ви ще стане чист и здравословен.

ЗАБЕЛЕЖКА. Постоянното загряване на съда с етерично масло може да стане с помощта на свещ или със специална лампа или със специални изпарители.
Цял набор от етерични масла вече се продават в специализираните магазини.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 18.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
9 и 10 май 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.