Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Дишане

Дишането

* Необходимо е да се научим да “дъвчем” въздуха

* Мисленето и цялата вяра трябва да бъдат включени в този процес

Заслужава да се спрем на процеса на дишането, да се позамислим, да повярваме, че то е в основата на нашето съществуване и да се опитаме да дишаме колкото се може по-добре. У повечето хора този процес е занемарен, омаловажен. Ето защо те трябва да се научат да работят с въздуха, за да направят живота си по-интензивен, по-чист и по-витален.

За да разберем по-добре феномена на дишането и законите, на които е подчинен, може да го сравним с храненето. Ако храната достигне стомаха недостатъчно сдъвкана, нейното асимилиране налага изразходването на много енергия, а това носи умора.
Лошо е да се диша бързо, без въздуха да има време да навлезе дълбоко в дробовете, да ги изпълни, издуе и разшири.

Трябва да се диша бавно, дълбоко,

като от време на време въздухът се задържа в дробовете, преди да се изхвърли навън. Защо? За да се “сдъвче”. Вдишването представлява “хапка”, препълнена с неизброими сили. Ако я издишаме много бързо, дробовете няма да успеят да я “смелят” и асимилират достатъчно, така че организмът да оползотвори силите, които съдържа. По тази причина много хора се чувстват уморени, нервни, раздразнителни. Те не умеят правилно да се хранят с въздуха, дишат само с горната част на дробовете, в резултат на което пресният въздух не може да изгони и замести стария.

Дишането спомага за освобождаване на енергията, съдържаща се в храната. Храната е изгаряне, а за да се поддържа огън, необходим е въздух. Дишането е именно за това. Ако, хранейки се, вие правите няколко дълбоки вдишвания, изгарянето на храната ще стане по-пълно.

Дишайте плавно, равномерно, като насочвате вниманието си върху въздуха, който прониква във вас.

Мислете, че той носи благотворни елементи, които подпомагат вашето здраве. По време на дихателните упражнения трябва да оставите настрана всички ежедневни грижи, да не се допусне никакво разсейване. Цялата мисъл и всичката вяра е нужно да бъде ангажирана с тази работа. Вярата е божественото чувство, което събужда у човека неподозирани сили на мисълта и действието. И затова тя е в основата на всички лечения. Свикнете по няколко пъти на ден да правите дълбоки вдишвания, като поставяте дланта на лявата ръка върху слънчевия сплит, а дланта на дясната – под нея.

При дихателните упражнения е необходимо да внимавате за положението на гръбначния стълб. Нужно е да бъде колкото се може по-изправен. Изобщо

гръбначният стълб има решаващо значение за здравето.

Ако той не е изправен, това може да предизвика множество нарушения в организма и психиката на човека.

Дишането може да ни разкрие големи тайни при условие, че умеем до го съчетаем с нашето мислене. Когато издишване, си мислете, че ви се дава да се разпрострете до самия край на Вселената. Вдишвайки, приберете се към себе си, към вашето его като към незабележима точка-център на безкраен кръг. И отново се разпрострете и отново се свийте.

Така вие ще откриете в тези приливи и отливи ключа към всички ритми във Вселената. Постарайте се съзнателно да възприемете този ключ и ще влезете в резонанс с Космоса. Между вас и Вселената ще започне обмен. Вдишвайки, вие ще получавате елементи от безкрая, а издишвайки, в замяна ще отправяте нататък частици от вашето сърце и от вашата душа.

Михаил ИВАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Дишане“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Гонг медитация в Здравен център „Дар“
в петък (8 декември) от 19:15 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
всеки понеделник и сряда от 18:30 часа 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации, др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ За постите

Ноевмври 2017 декември 2017 Януари 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2017 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.