Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Християнството и слабите

“Защото ние сме силни не против истината, а за истината” /ІІ Послание до Кор. 13:8/

Много хора имат самочувствието на силни и заявяват, че нямат нужда от християнството. Твърдят, че то е само за слабите, обезверените, унижените... Уви, тези “силни” хора не разбират, че всъщност са толкова слаби. Често са зависими от парите, властта, алкохола, наркотиците, секса, обстоятелствата в живота. Често и при първа възможност прилагат насилието, не осъзнавайки, че то е най-верният признак на безсилието. И още при първото падане и нещастие те забравят за силата си и стенат от болка. Няма нито един жител на планетата, застрахован от нещастие и страдание. Колко е прав Джордж Оруел, като възкликва в романа си “ 1984”: “Ние открихме врага си – това сме ние самите.” Иисус заявява: “здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведниците, а грешниците към покаяние.” /Лука 5:31,32/. Следователно, той е дошъл за всички, защото кой може да заяви, че свят и праведен като Христос? Не случайно пророк Иеремия в 17:9 казва: “Лукаво е човешкото сърце повече от всичко и съвсем покварено; кой ще го узнае?”

Да бъдем честни пред себе си и ще стигнем до горчивата истина,

че всеки от нас е произнасял лоши слова. Бил е обладан от гняв и омраза. Спохождали са ни завист и злоба, зла мисъл и чувство. Нашите души са болни. Телата ни страдат и губят силите си. Умовете ни са помрачени. Време на бездуховност и безлюбие. На войни извън нас и в нас. И ние желаем да се освободим от слабостите си и да преминем в славната свобода и щастие на деца на Бога.

Иисус, Божият Син, дойде на Земята преди 2000 години да ни покаже как да живеем, за да превърнем живота си в химн на радостта. Нещо повече! Той преживя жестоката кръстна смърт, за да поеме върху Себе си нашите грехове и беззакония. Да се изцелим с раните Му. И възкръсна, за да победи в нас ада и смъртта и да ни направи безсмъртни. И кръстът се превърна не в патерица за слабите, а в жезъл на победителите. Христос ни дава победата и силата над болестите и страданията. Всички сме слаби – Той ни прави силни. Всички сме болни – Той ни прави здрави.

Всички сме смъртни – Той ни посочи безсмъртието.

Свети Иван Рилски стана велик светец и закрилник на България. Васил Левски казва, че първо е поверил душата си на Бога и тогава служи на България; стана апостол на Свободата и най-чистия българин. Отец Паисий с вярата си в Христа написа историята и събуди националното ни съзнание. Майка Тереза напусна манастира, за да отдаде любовта и грижата си за унижените и бездомните в Калкута. Алберт Швайцер посвети в името на Христа живота си на болните в Африка.

Да се обърнем и ние към Бога. Неговото лекарство е най-ефикасно, защото изцелява с вярата в Христа. И ни дарява Любов. Чист живот. Милосърдие. Надежда във Вечността. Природосъобразен живот. Пребъдване в молитва и изучаване на Словото Му. Да опитаме това лекарство, за да станем наистина силни и победители в Христа.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Йога практики
СЕДМИЧЕН ГРАФИК 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Курс Здрaви очи без очила
26 и 27 януари 2019 
Следваща гонг медитация
събота (15 декември) от 17:30 до 18:45 ч. 
Отдава се зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Ноевмври 2018 декември 2018 Януари 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“
  • Никулден Никулден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.