Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Бавното дъвчене

Многочислените заболявания на стомашно-чревния тракт, от които в една или друга степен е засегнат кажи-речи всеки човек, живеещ в съвременното общество, започва от неправилното дъвчене. Съвременната преработка на продуктите облекчи дъвченето и намали работата на зъбите и по този начин се е оформил ненормалния за нашата физиология начин на хранене – пасивно дъвчене и активно гълтане.. Употребата на сурова храна е главната предпоставка за по-продължително дъвчене.

Пример в това отношение дава системата Йога. Хората, които я практикуват, държат храната в устата си и я дъвчат дотогава, докато тя бъде преглътната почти неволно. По този начин те буквално “пият” храната си. Всеки може да изпита това върху себе си, като вземе в устата късче храна и бавно го дъвче така, че то да се стопи в устата и да се преглътнете само слюнката. Ще бъдете учудени как почти механично става поглъщането на храната и как тя бавно и приятно се топи в устата. От така сдъвканото късче храна се получава двойно по-голяма полза, отколкото ако се храните по обикновен начин.
И така, добре дъвчете храната си, за да не ви сдъвче тя, когато е погълната несдъвкана.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.