Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Пророчествата в Библията

В Библията има повече от 1000 пророчества и затова Тя може с право да се нарече пророческа книга. Пророците са движени от Божие вдъхновение и са в пълна хармония с Божия закон и Словото на Иисуса. Осъждат греха и разкриват божествената, а не човешката мъдрост. И днес са възможни пророчества, защото пророчеството е дар на Светия Дух и то ще отмре, когато дойде “съвършеното знание”.

В началото нека да разгледаме някои от сбъднатите пророчества.

  • Пророчеството за гибелта на Вавилон. Той бил велик град и столица на Вавилонската империя, разположен на двата бряга на река Ефрат. Бил защитен от двойни стени и дълбоки ровове, пълни с вода. И ето пророк Исаия предсказва в 13:19: „И Вавилон, красота на царствата, гордост на халдейци, ще бъде съборен от Бога, както Содом и Гомора не ще се засели никога...“ И в 14:23 Бог казва чрез пророка за Вавилон, че „ще го измета с изтребителна метла“. Пророкът дори сочи името на разрушителя на великия град в 44:28: „Който казвам за Кира: той е Мой пастир, и той ще изпълни всичката Ми воля...“

Двеста години след това пророчество една нощ в 539 г. пр. Христа войските на Кир Велики отбили водите на Ефрат и превзели града. Вавилон по-късно запустява и наистина се изпълнява пророчеството.

  • Възвръщането на Иерусалим на Израeл. Иерусалим е древната столица на Израeл. 27 пъти е бил разрушаван и възстановяван. В Псалом 101:17 цар Давид пророкува: „Защото Господ ще съгради Сион /Иерусалим/ и ще се яви в славата Си.“ Иисус в Евангелие от Лука казва: „...а Иерусалим ще бъде тъпкан от езичници, докле се свършат времената на езичниците.“ /21:24/.

Историята започва през 1967 г. Насър, президент на Египет, организира военен съюз от арабски държави с цел унищожаване на Израел. Започва войната. Израелската авиация внезапно напада египетската и унищожава 309 самолета, преди да са излетели. Пламват боеве в самия Иерусалим. На седми юни израелската армия отблъсква неприятелските войски от старата си столица. По радиото тържествено се съобщава: „Храмът е наш.“
Цели 1900 години Иерусалим е бил недостъпен за евреите. Сега те се втурват към единствената запазена стена на храма и плачат от възторг.

  • Великият цар Навуходоносор сънува пророчески сън. Сънят и неговото тълкуване се разкриват в нощно видение на пророк Даниил. Царят в съня си е видял огромен истукан. Главата му била от чисто злато. Това е Вавилонското царство и е начало на „времената на езичниците“. Гърдите и сребърните ръце са Мидоперсия. Коремът и медните бедра са империята на Александър Велики. Железните колена са Римската империя, която се разделя на две като стъпалата на краката – Източна и Западна, и десетте пръста на краката са десетте държави, които се създават от империите. Краката са направени от желязо с глина. Никога не може да се слеят желязото и глината и това символизира вечното разделение между управници и народа. И наистина всичко се сбъдва, речено от Бог чрез пророк Даниил. Римската империя рухва и на нейно място се създават държавите Италия, Франция, Германия, Англия, Испания, Португалия, Австрия, България, Румъния и Сърбия.

И в бъдещето Даниил вижда един грамаден камък, без да е съборен от ръка, удря в нозете изтукана и той рухва и се превръща в прах, отнесен от вятъра. Това е второто пришествие на Христа и унищожението на земните царства, след което Христос ще основе хилядолетното Си царство.

  • Пророк Иезикиил в 47:8 пророкува: „И каза ми: тая вода тече към източната част на страната, ще излезе в равнината и ще се влее в морето; и водите му ще останат здрави.“ И още в 11 стих се казва, че „блатата му и локвите му, които ще останат здрави, ще бъдат оставени за сол.“

Днес виждаме изпълнението на това стародавно пророчество. В Мъртво или Солено море няма живот. Под Иерусалим и в околностите му има цяло езеро. Водите му са прелели и като рекичка вече текат към Мъртво море и изцеляват водите му и животът започва. Морето пресъхва и са се образували две части: едната по-бистра, а другата тъмна от сол.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.