Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Животът, смъртта и прераждането

Има ли смърт

* Когато животът и смъртта се сливат в едно и настъпва безвременност

Човешкият живот неизбежно свършва със смърт и в продължение на хилядолетия човек се е опитвал да преодолее чертата на смъртта. Независимо от очевидността на телесната ни смърт, понякога ни се случва да изпитаме ясно осъзнаване на безсмъртие. И тъй като тези усещания са напълно субективни, те не се вписват в научния мироглед, а по-скоро ги свързват с религията. Но хиляди хора са имали възможността да изпитат реалността, в която пространството и времето се превръщат в един многомерен мехур. Някои хора се докосват до този безвременен свят преди смъртта си, но той е достъпен и при живота.

В Индия и Китай например се смята, че някои духовни учители са живели няколкостотин години в резултат на

осъзната безвременност.

Това е било възможно за онези, които са достигнали освобождението, макар че далеч не всеки учител е използвал възможността за удължаване на живота. На Запад гледат върху тези неща с краен скептицизъм. Но новото учение ни убеждава, че в природата съществува равнище, където времето се разтваря или обратното – времето се създава.

Това равнище е много фино. Рационалният разум много сложно постига подобно състояние, защото да се говори, че нещо е съществувало преди появата на времето е логически противоречиво. Но древните мъдреци са вярвали, че е възможно непосредствено познание на безвременната реалност. И всяко едно поколение е потвърждавало подобно твърдение.

Айнщайн сам понякога е изпитвал мигновения на пълно освобождаване от оковите на пространството и времето: „В такива моменти ти се струва, че стоиш на повърхността на миниатюрна планета и си изумен пред студената, но кипяща красота на вечността, на невъобразимото. Животът и смъртта се сливат в едно и няма нито време, нито развитие, а само битие.“

И са необходими три поколения, за да докаже новото учение, че битието – това е реално състояние, съществуващо извън промените и смъртта, място, където се изменят природните закони.

Смъртта – това е просто друга трансформация

от една конфигурация на веществото и енергията в друга. За да бъде избегната, необходимо е да се избегне и такъв поглед върху света, при който на нея се приписва ужасното значение на неизбежност и крайност.

Но когато се разрушат оковите на смъртността, вие можете да се освободите от страха, който дава на смъртта голяма сила. Нека отидем още по-надалеч. Когато вие почувствате своята безвременност, безсмъртно битие, всяка клетка на вашето тяло ще се събуди към новото съществуване. Истинското безсмъртие може да бъде, да се изпита само тук и сега – в живущото тяло. То възниква, когато битието пронизва всичко, за което говорите, мислите, правите. И това е възприятието на вечния дух и неостаряващото тяло, към което ни готви новото учение.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Животът, смъртта и прераждането“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Март 2021 април 2021 Май 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.