Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ефектът на масажа е в естественото възстановяване на жизнените сили на организма.
Хипократ

Рубрики

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Животът, смъртта и прераждането

Има ли смърт

* Когато животът и смъртта се сливат в едно и настъпва безвременност

Човешкият живот неизбежно свършва със смърт и в продължение на хилядолетия човек се е опитвал да преодолее чертата на смъртта. Независимо от очевидността на телесната ни смърт, понякога ни се случва да изпитаме ясно осъзнаване на безсмъртие. И тъй като тези усещания са напълно субективни, те не се вписват в научния мироглед, а по-скоро ги свързват с религията. Но хиляди хора са имали възможността да изпитат реалността, в която пространството и времето се превръщат в един многомерен мехур. Някои хора се докосват до този безвременен свят преди смъртта си, но той е достъпен и при живота.

В Индия и Китай например се смята, че някои духовни учители са живели няколкостотин години в резултат на

осъзната безвременност.

Това е било възможно за онези, които са достигнали освобождението, макар че далеч не всеки учител е използвал възможността за удължаване на живота. На Запад гледат върху тези неща с краен скептицизъм. Но новото учение ни убеждава, че в природата съществува равнище, където времето се разтваря или обратното – времето се създава.

Това равнище е много фино. Рационалният разум много сложно постига подобно състояние, защото да се говори, че нещо е съществувало преди появата на времето е логически противоречиво. Но древните мъдреци са вярвали, че е възможно непосредствено познание на безвременната реалност. И всяко едно поколение е потвърждавало подобно твърдение.

Айнщайн сам понякога е изпитвал мигновения на пълно освобождаване от оковите на пространството и времето: „В такива моменти ти се струва, че стоиш на повърхността на миниатюрна планета и си изумен пред студената, но кипяща красота на вечността, на невъобразимото. Животът и смъртта се сливат в едно и няма нито време, нито развитие, а само битие.“

И са необходими три поколения, за да докаже новото учение, че битието – това е реално състояние, съществуващо извън промените и смъртта, място, където се изменят природните закони.

Смъртта – това е просто друга трансформация

от една конфигурация на веществото и енергията в друга. За да бъде избегната, необходимо е да се избегне и такъв поглед върху света, при който на нея се приписва ужасното значение на неизбежност и крайност.

Но когато се разрушат оковите на смъртността, вие можете да се освободите от страха, който дава на смъртта голяма сила. Нека отидем още по-надалеч. Когато вие почувствате своята безвременност, безсмъртно битие, всяка клетка на вашето тяло ще се събуди към новото съществуване. Истинското безсмъртие може да бъде, да се изпита само тук и сега – в живущото тяло. То възниква, когато битието пронизва всичко, за което говорите, мислите, правите. И това е възприятието на вечния дух и неостаряващото тяло, към което ни готви новото учение.

Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Животът, смъртта и прераждането“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Курс Основи на здравето
16 и 17 март 2019 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Следваща гонг медитация
петък (15 февруари) от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Професионален курс по ирисова диагностика
30-31 март и 6-7 април 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Януари 2019 февруари 2019 Март 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.