Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Вредни навици и пороци » Наркомания

Наркомани, помогнете си сами!

Приемането на наркотиците трябва да се изключи отведнаж, с малко повече инат, за да се осъществи волевото решение на наркоманите да се спасят от фаталния изход, към който наркотиците ги тласкат. При спирането на наркотици, болният изпада в кризисно състояние, което не е толкова фатално. Кризата е около 10 дни, от които най-трудни са първите 3 дни, защото тогава организмът чувства остър и силен глад за наркотик. Но когато той не се приема, този глад постепенно отслабва. Какво още болният може да предприеме?

При храненето е добре той да консумира любими ястия, но да преобладават пресните зеленчуци, които най-обича. Час и половина преди закуска и обяд, и два-три часа преди вечеря да изпива по една чашка с вода, в която да са разтворени 2 супени лъжици манов мед /може и полифлорен/ през първите три дни, а през следващите дни само по една лъжица мед в чаша вода. След храненето три пъти дневно да се изяжда по една мандарина или половин портокал, а към 10 и 15 часа – по една ябълка.

Добре е 15-20 минути преди закуска и обяд да се изпива и по една капсула от лиофилизирано пчелно млечице, като дозировката се съобразява с препоръките в придружаващата ги листовка, заедно с лъжичка пчелен прашец – много добре сдъвкан. След закуска се изпива и по една таблетка от Гинко билоба, като дозата за възрастта се съобразява с указанията на листовката, но заедно с чаша вода, в която е разтворена една от големите витаминозни таблетки Мегавит-активе. След обяд се изпива по една таблетка от китайския Жен Шен, събразно предписанието в листовката.

При неразположение се смучат ментови бонбони. Добре е да се легне за 15-20 минути в леглото, като се постави лявата длан върху челото, а дясната на тила. След това се става и сяда на стол за десетина минути в позата на кочияша и се релаксира.

Болният в свободното си време да се занимава с любимото си хоби, като си тананика или подсвирква някоя весела и забавна песен, мелодия. Ако настроението не се подобри, правят се 10 бавни и дълбоки коремни вдишвания със задържане за 10 секунди.

При изпадане в тежка криза без паника да се потърси лекарска помощ. При рецидиви да се повтаря предписаното, а нещата, които не се понасят, да се подменят с други.

Д-р Милко ВЪРБАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Наркомания“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Януари 2021 февруари 2021 Март 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.