Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » „Дар“ препоръчва

Подбирайте дрехите си

Дрехите на човека трябва да съответстват преди всичко на климата, времето и сезона. Хората, които пренебрегват времето и не се обличат в съответствие със сезона и климата, могат да увредят здравето си. Това се отнася особено за младите хора; мнозина от тях, за да изглеждат модерни и красиви, се обличат леко дори когато е студено. Някои не носят шапки в късна есен или ранна пролет, карат мотоциклети в студено време и когато се разболеят, се чудят: та преди са имали непоклатимо здраве и в студ, и в жега, а сега страдат от болести на главата, очите, горните дихателни пътища, ставите и т.н.

Така например последните години хората започнаха да страдат по-често от ревматизъм, възпаление на бъбреците и сърдечни болести. Една от причините за тяхното широко разпространение е преохлаждането на краката и кръста заради късите дрехи, тънките чорапи и обувките на високи токчета. Тибетската медицина препоръчва в преходния период при смяната на сезоните дрехите да се подбират много предпазливо, да се внимава краката и главата да не се прегряват и изпотяват, тъй като това води до тяхното преохлаждане, което може да предизвика простуда с висока температура, кашлица, хрема дори през лятото. Но тези заболявания не са опасни, бързо се поддават на лечение и минават. По-сложно се лекуват простудите на гръдния кош, гърлото, особено ако възникнат усложнения.

И така, нужно е да се внимава с облеклото и, в зависимост от сезона и времето, дрехите да се сменят. Те трябва да са достатъчно удобни, леки, чисти и по мярка. Обувките също трябва да са меки, сухи, удобни и по мярка.

Материите, от които са направени дрехите, също имат голямо значение за здравето на човека. Най-общо, дрехите се разделят на два вида: на дрехи, които имат топли елементи, и на такива, които имат студени елементи. Също така характерна особеност на дрехите е, че те имат способността да предават или, по-точно, да възбуждат в организма същите елементи, които притежават. Ето защо полезните дрехи за тялото, независимо от сезона и времето, са тези с топли елементи.

Такива са, на първо място, вълнените дрехи. Те предпазват организма от вредни външни въздействия, попиват влагата, като същевременно го зареждат с топли елементи. Използвайте ги най-вече по време на студения сезон.

Други дрехи, които съдържат топли елементи и които са полезни за тялото, са дрехите от памук и естествена /китайска/ коприна. Те са най-подходящите дрехи за през лятото.
Ленените дрехи съдържат средни елементи, затова те са по-подходящи за работни дрехи, отколкото за всекидневно облекло.

Студени елементи съдържат дрехите от дървесно влакно, изкуствена коприна, капрон и други синтетични тъкани. Те са вредни за организма, защото му отнемат топлите елементи, тялото се охлажда, което води до заболявания на кожата и кръвта. Съветваме да не носите такива дрехи през нито един от годишните сезони.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „„Дар“ препоръчва“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Гонг медитациите ще бъдат възобновени
след премахването на извънредното положение на 30.05 /събота/ от 18:30 до 29:00 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ВЕЛИКИЯ ПОСТ
започва на 2 март и продължава до 19 април, Великден За постите

Април 2020 май 2020 Юни 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.