Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Психотерапия

Психотерапия » Психични заболявания

Агорафобия

Има хора, които се боят от улицата и площада, заради което по цели месеци не излизат от дома и в края на краищата не напускат дори стаята си. Ето един пример.

Пациенката Н., майка на две деца, винаги е била спокойна, уравновесена. От ранното си детство обаче тя е била мнителна, нерешителна, неуверена в себе си. Преди година сестра й починала от инфекциозно заболяване. След това преживяване у нея се появили мисли, че и тя ще се разболее от заразна болест и ще умре.

Пациентката Н. започнала да се бои от заразата и не се докосвала до различни предмети, не се ръкувала, но особено се страхувала да излезе на улицата. Тя смятала, че на тротоарите има особено много бактерии, които чрез подметките могат да бъдат занесени в дома и да предизвикат заболяване. Тя не излизала навън вече 8 месеца.

Тя дойде в Здравен център „Дар“ с придружител и след направената й ирисова диагностика за цялостното състояние на организма започна комплексно природолечение, включително хомеопатия. Много голяма роля за окончателното й оздравяване изигра нейна близка, която точно изпълняваше указанията на лекуващия лекар.

В началото болната заедно с придружителя си напускала стаята си само на няколко крачки. С нея се отнасяли не волево-заповеднически, а ласкаво-успокоително. И всеки ден по малко това разстояние се е увеличавало, за да настъпи денят, когато болната е била изведена от дома, насочвайки се към предварително уговорената цел. След това разстоянието до поредната цел се увеличавало с по 100 метра на ден, докато болната се качила дори на трамвай. След това при излизането на улицата болната се придружавала вече от дъщеря й. След 3 месеца тя започнала самостоятелно да излиза от къщи, включително да идва самостоятелно на контролните прегледи в „Дар“, а след 5 месеца тя бе вече напълно здрава и освободена от своите страхове.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Психични заболявания“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Гонг медитация в Здравен център „Дар“
в петък (8 декември) от 19:15 до 20:30 ч. 
Курс по Йога
всеки понеделник и сряда от 18:30 часа 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации, др. 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ За постите

Ноевмври 2017 декември 2017 Януари 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2017 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.