Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Психотерапия

Психотерапия » Енергиен вампиризъм

Вампири в семейството

Сигурно най-голямото бедствие за хората е семейният вампиризъм. В повечето семейства има и донори, и вампири.

Първият показател за вампиризъм между съпрузите е ревността. Ревността не е любов, а начин на вампирите да държат жертвата си в постоянно енергийно /психично/ напрежение. Семейните драми, имайки за причина ревността, почти винаги довеждат до разпад на семейството. А докато са заедно, вампирът-съпруг/а/ чрез ревността си провокира донора-съпруг/а/ за своето енергийно зареждане. Много трудно е на един от съпрузите да живее в постоянно напрежение и доказателства за своята любов и преданост. Но дали любовта има нужда от доказателства? Когато двама души се обичат, те живеят като едно цяло; тяхната любов винаги се страхува да не обиди с нещо човека до себе си; нея не я мъчат съмнения във вярност. Лошото е, че днес се смята, че този, който ревнува, обича. Френският философ Рене Декарт е казал: “Ревността е един вид страх при желанието да се запази притежаването на някакво благо, считайки себе си за недостоен; затова човек е и подозрителен, и недоверчив.” На какво се дължи ревността? Когато търсим съпруг или съпруга, ние често се вглеждаме повече във външността и материалното положение на партньора. Това поражда мнима, “сляпа” любов, която ще се прояви като ревност, тоест като вампиризъм.

Като втори фактор на семейния вампиризъм се являват постоянните упреци и забележки на един от съпрузите, предизвикващи обида и раздразнение. Твърде често в семейните отношения като вампири се явяват тъщите и свекървите към съпрузите на своите деца.

Разбира се, снахите и зетьовете също могат да бъдат вампири.

Болните роднини в къщи или в болницата, дразнейки околните, поддържат своето съществуване. Бидейки на легло, понякога с години, те са принудени да изсмукват енергията на обкръжаващите. А това е показател, че те ще лежат още дълго време, че лекарствата и терапията няма да имат никакъв ефект. Те не желаят да оздравеят - по-добре им е някой да се грижи за тях.

Много и неочаквани прояви на енергиен вампиризъм съществуват в семейството.

Той се проявява, когато бащата или майката /или и двамата/ не желаят детето им да се омъжва или жени. Страхът да не останат сами на стари години ги тласка да поставят децата си в материална зависимост и с това често предизвикват раздразнение. Съществува един тип жена-чистница, която вдига скандал за една трохичка, изпусната на пода, или за вещ, оставена не на място.

Съществува още един вид семеен вампиризъм, който се заражда в съпружеските отношения скоро след сватбата или след раждането на първото дете. Това е особен вид психологическо състояние, което може да се изрази с една дума - неудовлетвореност. От него най-често страда жената. На работа или в къщи, неудовлетворена от своя съпруг, тя непрекъснато говори нещо лошо за него. Мъжът й, връщайки се от работа, среща хладна и бездушна жена, която няма желание да го прегърне и целуне. Между тях задължително ще възникне малък скандал или мълчаливо раздразнение.

Често енергийни вампири в семейството са бабите или дядовците.

Със своето постоянно опекунство, вмешател.ство в семейните дела, при възпитанието на внуците, те също предизвикват раздразнение и по този начин подхранват своята угасваща енергия.

Интересна подробност. Забелязано е, че при такива хора градините не дават добра реколта, всичко, което засяват, се ражда хилаво, дърветата не плододават. Не цъфтят и цветята в жилището на енергийните вампири, които не понасят грубите и замърсени енергии.

Семейните вампири живеят мъчително дълго, тровейки живота на своите домашни.

Като правило те надживяват своите донори. Ето защо добрите хора умират по-рано от лошите. Колко нещастни съдби, семейства и таланти са били обърнати в прах, защото коварството на вампирите не е било навреме разпознато и спряно

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Енергиен вампиризъм“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.