Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Последиците от вирусния грип

Последиците от вирусния грип

Наскоро при мен в Здравен център „Дар“ дойде госпожа Е. А., която е пациентка на центъра, но отдавна не е идвала. Причината за сегашното й посещение беше свързана с прекаран в предишните седмици грип. Пациентката свързваше сегашната си отпадналост, слабеене, болки по ставите и затрудненото си дишане с грипен вирус. Лечението й в къщи е било симптоматично – горещи бани на краката, билкови отвари, лека плодово-зеленчуково храна. Г-жа Е.А. сама беше включила и ехиноцея. Няколко дни след употребата й пациентката усетила по-силна отпадналост, гадене и напрежение в коремната област.

Тук искам да отбележа няколко неща за ехиноцеята като билка. Тя произхожда от Северна Америка и често се използва от индианците за стимулиране на организма и по-точно на имунната система. През последните години, по клинични проучвания и от мой личен опит трябва да споделя, че ехиноцеята за много деца и възрастни не дава добри резултати. Обратното, много хора не се чувстват добре, след употребата на тази билка.

При г-жа Е.А., за стабилизиране на състоянието й включих няколко природни средства – сок от моркови, грейпфрут, червено цвекло. Добавих и билкова смес, която засилва имунната система. Поради опасност от бактериална инфекция включих и сребърна вода, за прочистване на кръвта. В лечебния план добавих и други средства за общо укрепване. Мудрите, като част от йоготерапията, също допринесоха за лечебния процес.
След една седмица, на междинната консултация, г.жа Е.А. изглеждаше много по-свежа, тонизирана и бодра.

Във връзка с този случай искам да споделя някои подробности за протичането на грипната инфекция. Не е нужно да се прилагат противогрипните инфекции. Грипният вирус няма да е опасност за организма, ако се спазват някои прости правила. Когато няма токсини в клетките на и междуклетъчното пространство, кръвта и лимфата циркулират безпрепятствено, имунната система бързо се справя с чуждите за организма тела.

А при развитието на грипните вируси в един замърсен организъм дори и много мощни билки или билкови смеси трудно ще стимулират имунната система.

Не бива безрезервно да се разчита и на рекламите за отделни билки, като мощни имуностимулатори – мужик корен, ехиноцея, саменто и др.

Оздравителният процес при всеки човек трябва да бъде съобразен с неговата конституция, сезона на годината, в който се развива болестта, професионалното натоварване и др.

Ирисовата диагностика много бързо позволява на лекаря да се ориентира в състоянието на пациента и какво да бъде приложено от природолечението за пълното му възстановяване. Лечението трябва да включва индивидуален хранителен режим, индивидуално подбрани билкови смеси, очистителни процедури, дихателни упражнения, гимнастически комплекс, автогенна тренировка и др.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Курс Основи на здравето
16 и 17 март 2019 
Нови видове масажи в Дар
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Следваща гонг медитация
петък (15 февруари) от 19:15 до 20:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Професионален курс по ирисова диагностика
30-31 март и 6-7 април 

Календар

КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ започват на 15 ноември За постите

Януари 2019 февруари 2019 Март 2019
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0894 397 473, email: info@dar-center.com

© 2019 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.