Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Здрави очи без очила

Окото на съзнанието

* Виждането не е само физически, но преди всичко умствен и психически процес

Собственият ми опит и клиничните ми изследвания показват, че ако сте късогледи, вероятно прекарвате дълго време в анализ на миналото в окото на съзнанието си, като разглеждате стари събития, преживявания и решения. Вие сте изградили цял репертоар от причини, които обясняват защо сте такива, какви сте, и защо виждате точно по този начин. Това е сякаш физическото ви око се опитва да вижда според възрастта ви сега, но окото на съзнанието ви все още живее със страха и гнева от миналото. Аналогично, ако сте далекогледи, вие вероятно прекарвате дълго време в тревоги за това, как ще живеете и какви ще бъдете в бъдеще. Далекогледството може да бъде породено от гняв към себе си или към другите; изтласкване на пространство и хора надалече.

При астигматизъм вероятно има изкривяване на една част от вашата реалност. Късогледство по отношение на една определена нишка или страна от вашия живот. Ограничаване или страх в една от посоките, които виждате. При катаракта /перде/ налице е замъгляване или блокиране на живота. А глаукомата сигурно е свързана с усещането, че сте изпълнени с вътрешно напрежение като че ли ще експлоадирате. Изкривяването на очите говори за блокиране на енергията. В такъв случай научете се на сътрудничество и партньорство между себе си и света; приемайте и обичайте себе си и другите.

И така, как можете нормално да виждате сега? Вие трябва да се научите да живеете в настоящето, като осъзнавате откъде идвате и къде отивате. Когато релаксирате мисленето на окото на съзнанието си и отпуснете мускулите на тялото и очите си, вие сте много повече в настоящето. Връщането на окото на съзнанието в настоящето ще ви помогне да повишите равнището на своята зрителна способност, да постигнете по-голямо използване на двете очи и да подобрите паметта си и възможностите си за четене.

Д-р Рoбърт-Майкъл КАПЛАН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Здрави очи без очила“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще бъде на
25 януари (събота)
от 18:00 до 19:30 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
22 и 23 февруари 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

КАЛЕНДАР НА ПОСТИТЕ
за 2019 година За постите

Декември 2019 януари 2020 Февруари 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.