Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Чудото на гласа

• Дай да чуя твоя глас, за да кажа кой си

• Всеки глас е уникален и е характерен за душата на човека

Гласът сочи не само за характера на човека, но изразява и неговия дух. Гласът е не само чуван, но и видим за онези, които могат да го видят. Отпечатъкът на гласа е по-жив, по-дълбок и има по-голям ефект от който и да е звук. Другите звуци могат да бъдат по-силни от гласа, но нито един звук не може да бъде по-жив. Знаейки това, древните индуси са казвали, че има три звука, които създават музиката: пеенето е първото изкуство, изпълнителското изкуство е второто, а танцът третото. Индусите са открили, че с помощта на тези три аспекта на музиката може да се достигне до духовно съвършенство по-бързо, отколкото с всички останали средства и че най-краткият път за достигане на духовни висоти е пеенето.

Лекарят може да уплаши пациента и да го направи по-болен, ако гласът му не е хармоничен; а друг лекар може със своя глас така да общува с пациента, че преди още да му донесат лекарството, той вече да се чувства по-добре. Гласът може да направи човека болен или да го възвиси.

Много малко хора в света знаят какви чудеса могат да бъдат произведени със силата на гласа. Съществуват три качества на гласа, които са свързани с характера на човека: земното качество на гласа дава надеждата, ободрява, съблазнява; водното качество опиянява, успокоява, изцелява, възвисява; качеството на огъня е изразително, действа раздразнително, възбуждащо, ужасяващо и в същото време пробужда. Много често предупреждението се дава с глас, имащ огненото качеството.

Най-забележителното е, че при изучаването на гласа можете да съдите за индивидуалната еволюция на човека, за нейната степен. Просто

гласът ще ви разкаже доколко човек е развит.

Безспорно характерът на човека е очевиден в неговия глас.
Всичко, което обогатява гласа, трябва да се развива с практиката; но в същото време трябва да се има предвид, че не бива да се жертва естественото качество на гласа.

Защото всеки трябва да знае, че неговият глас е уникален и е специфичен за неговата душа.

Що се отнася до пеенето, то съществуват определени неща, които трябва да бъдат съхранени в гласа. Колкото и да бъде развит гласът, колкото и да бъде велик и широк с помощта на практиката, човек винаги трябва да чувства отговорност за съхраняването на своя естествен глас при всички стадии на развитието.

Другото забележително нещо, което е свързано с гласа, е, че веднъж развит и разширен, той ще остане такъв с течение на годините. Нещо като депозит в банката. Може да сте забравили за него, но той е там.

Хазрат Инайят ХАН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.