Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Болести на устата

Афтите

Афтите не могат да бъдат причислени към най-опасните болестни изменения в човешкия организъм, но те са важен диагностичен белег за състоянието на имунната система. Локализацията им е основно по лигавиците на дихателната, храносмилателната и половата система. Афтите най-често възникват по стените на устната кухина и под езика. По форма те са окръглени, със зачервени ръбове и жълтеникаво до сивобелезникаво дъно с размери до няколко милиметра.

Теориите за произхода на афтозните язви са най-различни, като водеща се очертава вирусната. При болшинството от хората се установяват ,,херпесни вируси", дремещи в нервната система, като заразяването е далеч преди появата на язвичките. Всяко отслабване на имунитета активира вирусите - стрес, токсични отлагания в клетките заради неправилно хранене, професионални вредности, лошо измиване на плодовете и зеленчуците. Началното формиране на афтите започва с пареща болка в устата след прием на храни и напитки с кисел или лютив вкус. А при оглеждане на вътрешната част на бузите се забелязват по няколко язвички, а понякога и по долната част на езика.

Афтите създават проблеми не само при хранене, до тяхното зарастване те са входна врата за други бактериални и вирусни инфекции. Също така хроничната поява на ранички може да е сигнал за отклонения в други системи и органи - диабет, застой в работата на черния дроб и бъбреците, инфекция на синусите.

Локалното използване на противовъзпалителни средства временно отстранява афтите, а не се отстраняват главните причини за възникването им.Има огромен брой лекарствени и билкови разтвори, спрейове и таблетки за премахване на инфекция в устната кухина.
Главният въпрос при всеки боледуващ трябва да е насочен към това да бъдат открити първопричините за болестните изменения, а не само да се потискат симптомите.

Един компетентен лекар точно ще посочи дали афтозните изменения се дължат на моментна инфекция или на дълбоко скрита патология в тялото.Ирисовата компютърна диагностика изяснява миналите, настоящите и бъдещите отклонения при всеки човек, а от тук насетне лечебният план ще бъде в правилната насока.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Болести на устата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Ноевмври 2020 декември 2020 Януари 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
  • Пости Пости
  • Никулден Никулден

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.