Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Болести на устата

Афтите

Афтите не могат да бъдат причислени към най-опасните болестни изменения в човешкия организъм, но те са важен диагностичен белег за състоянието на имунната система. Локализацията им е основно по лигавиците на дихателната, храносмилателната и половата система. Афтите най-често възникват по стените на устната кухина и под езика. По форма те са окръглени, със зачервени ръбове и жълтеникаво до сивобелезникаво дъно с размери до няколко милиметра.

Теориите за произхода на афтозните язви са най-различни, като водеща се очертава вирусната. При болшинството от хората се установяват ,,херпесни вируси", дремещи в нервната система, като заразяването е далеч преди появата на язвичките. Всяко отслабване на имунитета активира вирусите - стрес, токсични отлагания в клетките заради неправилно хранене, професионални вредности, лошо измиване на плодовете и зеленчуците. Началното формиране на афтите започва с пареща болка в устата след прием на храни и напитки с кисел или лютив вкус. А при оглеждане на вътрешната част на бузите се забелязват по няколко язвички, а понякога и по долната част на езика.

Афтите създават проблеми не само при хранене, до тяхното зарастване те са входна врата за други бактериални и вирусни инфекции. Също така хроничната поява на ранички може да е сигнал за отклонения в други системи и органи - диабет, застой в работата на черния дроб и бъбреците, инфекция на синусите.

Локалното използване на противовъзпалителни средства временно отстранява афтите, а не се отстраняват главните причини за възникването им.Има огромен брой лекарствени и билкови разтвори, спрейове и таблетки за премахване на инфекция в устната кухина.
Главният въпрос при всеки боледуващ трябва да е насочен към това да бъдат открити първопричините за болестните изменения, а не само да се потискат симптомите.

Един компетентен лекар точно ще посочи дали афтозните изменения се дължат на моментна инфекция или на дълбоко скрита патология в тялото.Ирисовата компютърна диагностика изяснява миналите, настоящите и бъдещите отклонения при всеки човек, а от тук насетне лечебният план ще бъде в правилната насока.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Болести на устата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Юни 2021 юли 2021 август 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.