Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Силата на мисълта и сърцето

Най-силният порок е негативната мисъл

* Откритието на торсионните полета създаде нова научна парадигма

* Религията и науката, вярата и Съзнанието вече си подадоха ръка

Във всички свещенни писания на древността, във всички религии се изтъква силата на любовта и се заклеймяват негативните мисли, състояния и действия: страх, гняв, обида, завист, кражба, лъжа, пиянство, убийство и пр. Постепенно учените с помощта на научните методики обясняват вредоносното им за здравето въздействие.

Например в началото на ХIХ век немският учен Хейнрот е установил, че всяко заболяване е следствие на човешките пороци. Става дума не само за пиянството, тютюнопушенто и други излишества, а за неправилните мисли, необоснованите страхове, запълвaщи мозъка, за тревогите, чрез които

човек се саморазрушава.

Човек е свободно същество, е казвал немският учен, и свободата си може да я използва по различен начин. От една страна, човек може да съхрани своето богатство - физическото и душевното си здраве, а от друга - той е способен да се саморазруши.
Швейцарският лекар Д. Бек в книгата си „Болестта като самоизцеление“ говори за това, че физическите заболявания могат да бъдат опит за разрешаването на конфликт, скрит дълбоко в психиката. Също, че болестта понякога помага на човека да превъзмогне душевните си преживявания.

Уникални по своята значимост са откритията и разработките на руски учени физици-теоретици през 90-те години на миналия век за торсионните полета. Оказва се, че всичко, което се движи или има форма /атом, молекула, орган, човек, човечество, планета, галактика, вселена/, предизвиква своеобразно изкривяване на пространството, което предизвиква торсионно поле във физическия вакуум. И позитивните мисли, действия, постъпки завъртват тези торсионни полета надясно, в хармония с божественото начало, а негативните - наляво и пораждат злото, което е в дисхармония с Космическия Разум, с Бога.

Така се пораждат болестите, планетарните и космическите катаклизми и разрушения -за всичко това е виновен човекът със своите негативни мисли и постъпки.

Така науката и религията вече си подадоха ръка, потвърждавайки още веднъж мисълта на гениалния Айнщайн: “Науката без религията е непълноценна, а религията без науката е сляпа.” Ние сме съвременници на създаването на нова научна парадигма на света, която из основи ще промени нашите представи за микро- и макрокосмоса и ролята на човека и Съзнанието във Вселената. Вестник „Дар“ вече писа за това и тепърва ще разширява кръгозора на своите читатели по тази толкова актуална и значима тема.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Силата на мисълта и сърцето“

Всички статии по темата

 

Новини

Здравен център „Дар“
РАБОТНО ВРЕМЕ 
Гонг медитация
в събота (21 юли) от 18:30 до 20:00 ч. 
Курс Здрaви очи без очила
15 и 16 септември 2018 г. 
Даваме зала под наем
за йога, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

БОГОРОДИЧНИТЕ ПОСТИ
започват на 1 август За постите

Юни 2018 юли 2018 август 2018
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986-75-09 и 986-31-08, email: info@dar-center.com

© 2018 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.