Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Усърдно поправяне на живота

Буден и усърден бъди в служение Богу и често си поставяй въпроса защо си дошъл тука и защо си напуснал света. Нали за да живееш за Бога и да станеш духовен човек?

И тъй, разпали се от желание за напредък, защото скоро ще получиш награда за трудовете си и тогава не ще има в тебе ни страх, ни скръб. Ако постоянно работиш с усърдие и вярност, то и Бог, без съмнение, ще бъде верен и щедър във възнаграждаването.

Има едно препятствие, което въздържа мнозина от напредване и от ревностно поправяне: страхът от трудностите и усилията на борбата. Действително надминават другите по добродетел ония, които с по-голямо мъжество се стремят да надвият нещата най-трудни и най-противни за тях самите. Защото човек повече напредва и заслужава по-голяма Божия благодат тогава, когато сам себе си повече надвива и се умъртвява духом.

Но не всички имат сили да водят еднаква борба, за да надвиват и да бъдат умрели сами за себе си. При все това човекът, въодушевен от гореща ревност, ще напредва много повече дори при многобройни страсти, отколкото някой друг с по-добра природа, ала с по-малко усърдие за добродетел.

Две неща преди всичко помагат за голямото поправяне: енергичното изтръгване от това, към което клони покварената човешка природа, и горещата ревност към придобиване на добродетелта, от която имаме най-голямата нужда. Старай се също така и да отбягваш, и да надвиваш недостатъците, които най-много не харесваш у други.

Ползвай се от всичко за своя напредък. Ако видиш добри примери или чуеш за тях, стреми се да им подражаваш. Ако забележиш нещо укорително, пази се да не го правиш; ако ли пък някога си го правил, гледай бързо да се поправиш. Както окото ти наблюдава другите, тъй също и те те наблюдават.

Тома КЕМПИЙСКИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.