Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Жизнерадостта е не само признак за здраве, но и най-доброто средство за избягване на болести.
С. Смайлс

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Полова система » Простатит

Простатит – лечение

* То е насочено към отстраняване на причините, довели до възпаление на простатната жлеза

Очистване

Особено важно място заема пречистването на организма. То започва задължително с основно очистване на дебелото черво: чрез клизми /с вода или преварена урина/, чрез природни слабителни средства или чрез повишаване самоочистителната функция на червата. Трябва да се почисти основно и черният дроб, който е един от най-важните органи за очистване на кръвта, тъй като знаем, че замърсяването на простатата става в много от случаите по кръвен път.

Цялостното очистване на организма може да се осъществи чрез различни разтоварителни режими, дозирано лечебно гладуване или чрез постите.

Регулирането на нервната система е също важна стъпка в лечението на простатита. За това ще допринесат строгата хигиена на половия живот, намаляването на стреса и нервните натоварвания, правилното редуване на труд и почивка, повечето движение сред природата.

Умереността в храненето, предполагаща употреба на предимно млечно-вегетарианска храна и изключване от менюто на месото и месните продукти, белия хляб и бялобрашнените храни, рафинираните храни, лютото, киселото, пикантните подправки, пържените и консервирани храни, алкохола, тютюна, кафето, черния чай, газираните напитки, тлъстите и трудноусвоими храни.

В Здравен център “Дар” често се натъкваме на простатит при мъже в различна възраст. Лечението на това заболяване, както и на някои негови усложнения, например увеличената простатна жлеза, се провежда комплексно. С помощта на ирисовата диагностика се установява проблемът и причините, довели до него. След това се набелязва индивидуална програма за лечение. Освен от изброените средства арсеналът на лекаря се състои още от специално подбрани дихателни и гимнастически упражнения, различни видове масажи, самовнушение, уринотерапия.

Фитотерапията също дава много добри резултати в случай, че лечението продължи 2, 3 и повече месеца. Задължително е билковите рецепти да бъдат приложени индивидуално и компетентно. Добри резултати дава пиенето на запарка от ленено семе, полски хвощ, царевична коса, смесена с невен и кора от зърнастец, пъпешово семе, кора на леска и др.

Страдащите от различни форми на простатит трябва да осъзнаят възможно най-бързо, че на тези заболявания може да се въздейства само чрез комплексен план на лечение. Всяка единична мярка ще бъде полумярка. Освен това е нужно да се смени досегашният начин на живот. Когато на болен в по-напреднала фаза на увеличена простата бъде предложено операционно лечение, то ще бъде излишно и безполезно, ако не се отстранят причините, които са предизвикали това заболяване, тоест ако не се започне воденето на природосъобразен начин на живот.

Д-р Коста Николов

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Простатит“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата Гонг медитация ще се състои
на 10.07 /петък/ от 19:15 до 20:30 ч. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Юни 2020 юли 2020 август 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Пости Пости
  • Новолуние Новолуние
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.