Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Диагностики

По лицето ще ги познаете

Всеки човек притежава лицето, което заслужава. Лицето може да разкаже много за своя притежател, без да скрива нито начина на живот, нито болестите, нито лошите навици. Това може да бъде много полезно. Ако внимателно разгледате познатите черти в огледалото, можете да откриете признаците, сигнализиращи за проблеми в организма и да се посъветвате с лекар природолечител.

Уста

Упоритите ранички в ъгълчетата на устата свидетелстват за недостиг на витамин В2. Бръчиците около устата не се появяват от това, че сте много весели и често се смеете, а от пушене. Затова пушачите изглеждат много по-възрастни от своите връстници.

Устни

Парещото мехурче на устните е причинено от вируса на херпес. Посинелите устни сигнализират за проблеми в кръвообращението, а също и за сериозно заболяване на сърцето или белите дробове.

Очи

Зачервяването на очите, съпроводено с парене, е най-честият симптом за алергия или простуда. Може да е предизвикано и от неправилното използване на контактни лещи. А също и от преумора, недоспиване или прекомерна употреба на алкохол. Изпъкнали блестящи очи в комбинация с рязко намаляване на телесното тегло, потене и сърцебиене са сигурен белег за повишена активност на щитовидната жлеза.

Шия

Увеличени лимфни възли се появяват при инфекция на гърлото, носа или при наличие на възпалителен процес на зъбите. Уголемена шия, която се движи при гълтане /да не се бърка с адамовата ябълка/, свидетелства за увеличена щитовидна жлеза.

Клепачи

Издърпайте надолу долния клепач: вътрешността му трябва да е яркочервена. Ако е бледа, значи страдате от анемия /недостиг на хемоглобин в организма/. Преди обаче да започнете да вземате медикаменти с желязо, си направете изследване на кръвта, за да изясните причината за анемията. Ако миглите ви сутрин са слепени от гной, налице е конюнктивит. Торбичките под очите са признак за нарушена функция на бъбреците, а тъмните кръгове показват преумора или стрес.

Нос

Почервеняването на носа най-често се причинява от спукани капиляри, разположени близо до повърхността на кожата. Те се разширяват при употреба на алкохол, пикантни храни и горещи напитки. Дълбоката вертикална бръчка в средата на меката част на ухото говори за предразположеност към сърдечносъдови заболявания.
Появата на жълтеникави израстъци по кожата на ушите, клепачите и носа е признак за повишено количество холестерол в кръвта.

Кожа

Ако не сте китаец, жълтеникавият оттенък на кожата ви е признак, че консумирате прекалено много моркови, портокали или тиква, Каротинът, който се съдържа в тях, придава това оцветяване. Ако освен него забележите пожълтяване на очите, значи имате проблеми с черния дроб. Ако често се зачервявате, имате високо кръвно налягане. Сивкавият тен и умножаващите се бръчки ви предупреждават да спрете цигарите.
Ако имате бенка на лицето, се бръснете внимателно, за да не я раздразните. Ако тя се уголеми, измени цвета си или започне да кърви, бързо идете на лекар.

Венци

Здравите венци са бледорозови и плътно прилепнали към основата на зъбите. Ако са възпалени и кървят, сте болни от гингивит.

Зъби

Ако емайлът в режещия край на зъбите ви се изтрива, значи сте много нервни и скърцате със зъби нощем. Консултирайте се с вашия зъболекар. Ако внезапно ви потъмнее някой зъб, това вероятно е свързано с травма в миналото, но ако е придружено с болки, зъбът трябва бързо да се спасява.

Коси

Ако сте с руса или рижа коса, сте предразположени повече от другите към алергии. Сухата коса показва недостиг на витамин А. Преждевременното посивяване на гъстите коси може да е предизвикано от язва на дванадесетопръстника.
Най-често оплешивяването в ранна възраст се дължи на намаляването на мъжките полови хормони или е обусловено генетично.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Диагностики“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

август 2021 септември 2021 Октомври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.