Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Религията като самопознание

* Човек има нужда от истината, има нужда сам да я изпита

Всички Учители са видели Бог; всички те са видели собствените си души, видели са бъдещето си, своето безсмъртие и са проповядвали всичко онова, което са видели. Религията не се основава само на опита от миналото. Никой не може да бъде религиозен, без сам да изпита подобни усещания. Няма особен смисъл да се говори за религия, преди човек сам да я е почувствал.

Защо е цялото това безредие, всички тези борби и пререкания в името на Бога? Заради Него е пролята много повече кръв, отколкото за всяка друга кауза, защото хората никога не са успели да стигнат до извора. За тях е било достатъчно вътрешно да одобряват обичаите на своите предци и са очаквали всички останали да правят същото. Какво право би имал човек да каже, че има душа, ако той не я чувства, или че съществува Бог, ако той не Го вижда?

Ако има Бог, ние трябва да Го видим, ако съществува душа, ние трябва да я усетим;

в противен случай е по-добре да не вярваме. По-добре е да бъдеш отявлен атеист, отколкото лицемер. От една страна, съвременното схващане на образования човек за религията, метафизиката и търсенето на едно Свръхсъщество е, че те са безсмислени. От друга страна, полуобразованите изглежда смятат, че тези неща в действителност нямат основа, че ползата от тях се състои единствено в способността им да дават добре мотивирани подбуди за правене на добро в този свят. Ако хората вярват в Бога, те могат да станат добри и нравствени и по този начин да бъдат добри граждани.

Ние не можем да ги обвиняваме, че споделят подобни схващания или идеи, имайки предвид, че всички знания, които получават, имат за цел да ги накарат да вярват в приказки, лишени от всякакво съдържание. От тях се изисква да се задоволят единствено с думи, а това едва ли е възможно. Ако те можеха да живеят така, то аз не бих изпитвал и най-малкото уважение към човешката природа.

Човек има нужда от истината, има нужда сам да я изпита. И когато я проумее, разбере и почувства с цялото си сърце, единствено тогава, твърдят Ведите, ще изчезнат всички съмнения; мракът ще се разсее и нечестивостта ще бъде премахната:

„Вие, деца на безсмъртието, дори и вие, които живеете във висините – пътят е намерен. Има изход в мрака и той е чрез приемането на Бога, който е отвъд всеки мрак; друг път няма.“

Свами ВИВЕКАНАНДА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули,синергични билкови продукти с запазената марка " Формула 1",които имат мощно имуностимулиращо действие; Действат бързо и ефикасно,с с изразено противовъзпалително,антивирусно,антибактериално,противогъбично и антипаразитно действие. Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система,действаща ефикасно при суха и влажна кашлица,бронхити,бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система.Лечение на дископатия,радикулити,и ишиас,плексит и др. Наместване на изкълчени стави,сублуксации и лечение на навехвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Лични консултации и семинари на Сал Ракели в България
от 15 октомври 2021 г. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2021 октомври 2021 Ноевмври 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.