Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Полова система » Критическа възраст

Критическа възраст (климакс, климактериум) - наставления

Всяка съвременна жена трябва да бъде готова да посрещне критична си възраст спокойно, без неоправдан страх и смут. Жената никога не трябва да забравя, че спирането на менструацията не е начало на старостта, защото яйчниците продължават още дълго след това да отделят хормоните, определящи женствеността на женския организъм, половия нагон, половото удовлетворение. Творческите и интелектуалните възможности остават ненакърнени.

Затова когато критичната възраст на жената протича без субективни или само с леки субективни оплаквания, тя не се нуждае от особено лечение.

Правилният диетичен режим с разумно ограничаване на въглехидратните храни и мазнините, с изобилие на плодове и зеленчуци, с въздържане от употреба на алкохол, тютюнопушене, месо и месни произведения, пикантни и консервирани храни, е важна профилактична мярка както за предотвратяване на климактеричните смущения, така и за тяхното предовратяване.

Разумният режим на труд и почивка, на бодърстване и сън, на полов живот без ексцесии е важен фактор за нормалното протичане на климактериума.

Мощните общоукрепващи природни фактори – слънце, въздух и вода, съчетани с лечебно оздравителна физкултура, туризъм и спорт, са в състояние не само да предотвратят, но и да възстановят нарушените жизнените функции през критичната възраст.

Ето какво жената трябва да знае и от какво трябва да се пази:

  • Всяко неправилно кръвотечение, независимо дали е обилно, оскъдно или има характер само на “кръвенисто замърсяване”, налагала незабавна консултация с гинеколог, защото зад него могат да се крият сериозни заболявания.
  • Много жени в критичната възраст по свой почин или по съвети на некомпетентни лица се стремят да поддържат младостта си с употреба на хормонални препарати, които предизвикват “лъжливи менструации”. Тези опити могат да се окажат опасни.
  • При патологичен климактериум с тежки симптоми жената трябва да се довери на лекар природолечител. Природолечението разполага с мощни природни средства, с които патологичният климактериум може да бъде овладян и жената да премине критичната възраст спокойно и без усложнения.
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Критическа възраст“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 17.10 /събота/ от 18:30 до 20:00 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Септември 2020 октомври 2020 Ноевмври 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.