Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Нови методи за лечение

Най-новият метод срещу рака

В света не престават търсенията на учените в борбата с една от най-коварните болести – рака. Многочислените експерименти, проведени върху животни, са доказали, че локалното нагряване на злокачествените новообразувания водят до унищожаване на раковите клетки при температура 43,5 градуса и в крайна сметка към пълното разпадане на тумора.

Удивителните резултати, получени от изследователите, дават нови надежди в комплексната терапия на рака.

Топлина вместо нож. Сред медиците придобиват все по-голяма популярност лекарствените препарати, изготвени въз основа на магнитни носители: много малки /под 1 микрон/ частички метал, например желязо. Тези микрокапсули, в които със специални методи се внедряват различни лекарства, може да се насочат са помощта на външно магнитно поле към огнището на поражението и там да се концентрират.

На доктора на техническите науки Василий Гудов от Русия възникнала идеята да приложи същия принцип в борбата с рака, като се концентрират в туморите не лекарства, а топлина. Той предложил туморът да се облъчи с ултракъси вълни, като се обработи предварително с феромагнитна течност. Микрочастичките на желязото се нагряват локално в токов поле с висока честота и предават топлината си на раковите клетки.

По рецептата на Хипократ. Следващата стъпка от изследването било да се разбере при каква температура умират раковите клетки. След дълги експерименти бил намерен отговорът: при 37-39 градуса техният растеж се стимулира, но загиват при 43,5 градуса. Става дума обаче за клетки. Тази температура, която е гибелна за раковите клетки, се оказва свръхкритична за организма като цяло, защото при нея бързо настъпва смърт. Следователно е възможно само локално нагряване на тумора.

За да попаднат раковите клетки в такъв топлинен капан, е необходимо туморът да бъде обработен топлинно. Изследователите постигат това, след като въведат в тумора много малки частички желязо, които се нагряват избирателно с помощта на електромагнитни вълни. Защо именно желязо? По принцип няма значение каква суспензия на магнитен метал се въвежда в тумора. Но учените се натъкнали на интересно явление: рентгеновите снимки показали, че железният прах се разпределя не само в тумора, но и по метастазите.

Способността на раковите клетки да натрупват желязо, взимайки го от еритроцитите на кръвта, е била забелязана от още през 1959 г. от американския изследовател Прайс. У неговия руски колега Гудов възникнал естественият въпрос:

няма ли желязото да стане проводник за топлинен удар срещу раковите клетки?

Ако това стане, то и унищожаването на метастазите с помощта на локална хипертермия е също така реално, както и унищожаването на самия тумор.

Изследванията установили, че да се въвежда в организма желязо е възможно не само във вид на суспензия, но и аерозолно, с инхалации. Идеята с помощта на инхалация да се въвеждат лекарствени препарати върху магнитни носители, които след това се удържат с магнитно поле в областта на белите дробове, принадлежи на проф. Юрий Семенков, доктор на медицинските науки от Московския институт по туберкулоза.

Раковият тумор се разрушава след въвеждането в него на феромагнит още на следващия ден след нагряването му с къси радиовълни. Върху мястото на тумора възниква нещо наподобяващо на абсцес.

Преди още 2 400 г пр. н. е. Хипократ е казал: “При остри заболявания болният оздравява чрез криза или умира; при хронични заболявания той оздравява чрез лизис, а при местни – чрез абсцес.”

Съвременната медицина владее начини за превръщане на хроничните заболявания в остри с последващо лечение на болните чрез лечебна криза. Ракът не е местно, а общо заболяване на организма, но раковият тумор с помощта на топлинна “хирургия” може да бъде превърнат в абсцес и да се лекува вече с известните на лекарите методи.

Туморът е разрушен: какво следва по-нататък. Продуктите на разпадането на тумора трябва бързо да бъдат изведени от организма, за да бъде избегнато неговото отравяне. Разбира се, защитните сили на организма могат да бъдат повишени съществено с въвеждането на различни лекарствени стимулатори. Това е било възможно в 9 от 10 възможни случая върху животни.

Също така е нужно частичките желязо да бъдат изведени от организма колкото се може по-бързо, тъй като те могат да се натрупат и да запушат съдовете. И този проблем е бил успешно решен от учените. В експериментите на Ю. Семенков е показано, че след инхалация на “магнитните лекарства” частичките желязо се извеждат само от горните дихателни пътища след около 1 час, от трахеята и по-големите бронхи – след около 2 часа, от белите дробове – след 3 часа. За елиминирането на магнитната течност В. Гудов използва устройство, представляващо комбинация на вакуумна помпа и силно магнитно поле.

Ракът и астрофизиците. В експериментите и разработката на новия метод са били включени специалисти от различни области на знанието. Например за измерването на температурата вътре в тумора. Това е важен проблем, защото ако той бъде недогрят, раковите клетки ще бъдат стимулирани, ако бъде прегрят – ще загинат и здравите клетки. Тази много сериозна задача е била решена от астрофизиците. Под ръководството на член кореспондента на Академията на науките на Русия Всеволод Троицки е бил изготвен експериментелен уред, който позволил да се измерва температурата на тумора на дълбочина до 15 см и с точност до една десета от градуса.

Сложната задача да се локализира топлината в тумора при минимално нагряване на здравите клетки е решена с помощта на компютър, който точно контролира изменението на мощността на ултракъсите вълни и времето на облъчване.

Този метод има и друг перспективи. С него могат да бъдат лекувани и други болести като сърдечносъдовите, туберкулозните, различни възпаления.

На този етап успешни експерименти са били проведени върху животни. Но по мнението на специалистите методът ще бъде приложен успешно и върху хора.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 17.10 /събота/ от 18:30 до 20:00 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Септември 2020 октомври 2020 Ноевмври 2020
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2020 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.